Ma 2019. április 19. péntek,    
Emma napja van.    
Látogatók száma : 40724006    
Honlapkeszites

Veterán futball bajnokság - kanizsai koordinálással

Az UEFA Grassroots Charta Magyar Nemzeti Programjának részeként kerül megrendezésre egy kispályás labdarúgó kupasorozat a 60 éven felüli labdarúgók részére - "Ezt egy életen át kell játszani" elnevezéssel, tájékoztatta elsőként portálunkat Helyes Klári. Ennek azonban nagykanizsai vetülete is van, hiszen a Nagykanizsai TE 1866 labdarúgó szakosztályának operatív ügyeit is intéző hölgy egyben a dunántúli régió koordinátori feladatát is viszi.


Szóljon hozzá!

- Mit jelent tulajdonképpen ez a koordinátori funkció?
- A térségre vetítve a végleges versenynaptár elkészítése, a fordulók lebonyolítása, a fordulók utáni szakmai értékelés dokumentálása, illetve fotós anyag bemutatása a Magyar Labdarúgó-szövetség részére - kezdte Helyes Klári.

- Miképp' épül fel ennek a kezdeményezésnek a bajnoki rendszere?
- A Grassroots-programon belül "Ezt egy életen át kell játszani" címszó alatt indul be a veterán kispályás bajnokság, mely aztán a dunántúli területet is felöleli idővel és természetesen lesz tavaszi folytatása is.

- Értelemszerűen ebben nagykanizsai együttes is szerepel majd?
- Igen, mi több, a bajnokság rajtol is már októberben és a kanizsai veterán focisták a zalaegerszegiekkel, valamint a hévíziekkel mérkőznek éppen nálunk, az NTE-sporttelep műfüvesén október 16-én. Rossz időjárás esetén az esemény az NTE-csarnokban lesz megtartva.

- Kik alkotják majd a nagykanizsai együtteset?
- A teljesség igénye nélkül - hiszen a keret még természetesen bővülhet - ők készülnek már a mérkőzésekre: úgymond a felkészítő edző id. Vlaszák Géza lesz, a további csapattagok pedig, Buti László, Dr. Füle Lajos, Harcz Lajos, Józsi Mihály, Karádi Ferenc, Kelemen Sándor, Keszei Ferenc, Ladányi István, Megyimórecz József (kapus), Pávlicz Ferenc, Rodek György, Simon József, Söjtör László, Steindl József, Szabadi Pál, és Szántó Lajos (kapus).

- Mit lehet tudni a kanizsai bajnoki forduló körítéséről?
- Ami biztosnak tűnik, az MLSZ részéről itt lesz Őze Tibor Grassroots-menedzser, aki egyben az UEFA kapcsolattartója, valamint Dr. Barát Gábor, az Országos Veterán Labdarúgó Sportegyesület elnöke is. No, és abban bízunk, hogy mind több érdeklődő követi nyomon a mérkőzéseket, melyek nyomán a nosztalgiázás sem maradhat ki a sorból.

Polgár László2011-09-20 13:40:00

Hozzászólások:


A cikkhez még nem írtak hozzászólást...


Új hozzászólás:

Félkövér írásmód : [b] a szöveg [/b]
Aláhúzott írásmód : [u] a szöveg [/u]
Dőlt írásmód : [i] a szöveg [/i]
Név:
Ellenőrző kód: hétszáznegyvenhét


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble