Ma 2019. április 19. péntek,    
Emma napja van.    
Látogatók száma : 40723835    
Honlapkeszites

Jet-ski országos bajnoki futam Nagykanizsán

Amit a szervezők ígérnek: nem érdemes más programot választani a nagykanizsaiaknak augusztus 20-21-én, hiszen akkor rendezik meg városuk Csónakázó-taván a jet-ski országos bajnokság negyedik futamát. Dobri Noémi, a Kanizsa Autó- és MotorSport Egyesület elnöke, valamint Dara Roland, a klub jet-ski szakosztályának vezetője roppant eltökéltek, s a hírek alapján nem is alaptalanul, mivel igazi (gyorsasági) látványosság lesz a víztükrön Kanizsa kiránduló övezetében.
Maga a jet-skisek mezőnye a dunaharaszti, győri és miskolci futamok után érkezik Nagykanizsára, s a dél-zalai futamon kívül még egy helyszínen (Vas megyében, egyben Alpok-Adria versenyen) jön össze a színes és felettébb gyors forgatag, tehát már minden megszerzett helyezésnek és pontnak külön jelentősége lehet a nagykanizsai viadalon.
Előreláthatólag a magyarok mellett hat nemzet (csehek, németek, osztrákok, szerbek, szlovákok, szlovénok) sportolói is felsorakoznak a rajtnál, hogy összesen nyolc kategóriában mérhessék össze ügyességüket a felkorbácsolt hullámokon.


Szóljon hozzá!

Szombaton, tehát augusztus 20-án 10 órától kezdődnek a versenyek, az úgynevezett amatőr jet-skisek számára, majd délután már az F1, F2 offshore kategória menői jönnek. Lesz szabadstílusú jet-ski bemutató is, no és a kísérőprogramok Zanzibar-koncertet és az esti, augusztus 20-i tűzijátékot (21 óra) is magukban foglalják.
 

Vasárnap 8.30-tól már újabb (és már a profi) kategóriák versenyzői indulhatnak, s míg szombaton az időmérő műszer lesz a legnagyobb vetélytárs, augusztus 21-én már a rövid technikás pályán egymással is kőkeményen küzdenek a „vízen-lovaglók”. A futamok sora eltart majd egészen délután négy óráig, de a parton is igazi csemege várja az érdeklődők hadát, mivel autós találkozót is iktattak programjukba a szervezők.
 

S akkor néhány szót a „hazai” egyesület indulóiról: Dara Roland nagykanizsaiként bemutatkozik itthoni környezetben is a KAMSE színeiben, akinek fő száma talán a Runabout Stock F2-es kategória lesz, melyben az összesített tabella harmadik helyén áll. Szintén a KAMSE színeiben indul Novice szlalom kategóriában a szombathelyi illetőségű Jantos Gábor, aki vezeti is mezőnyét összetettben.


Az egész napos programok garanciát jelentenek a kikapcsolódásra – a szervezők ezt ígérik. No, meg első osztályú versenyeket, melyek akár egy későbbi Alpok-Adria verseny előhírnökei is lehetnek. S az ilyen versenyekhez nem csupán nagy mezőny, de rengeteg néző is dukál…

P.L.2011-08-10 16:09:00

Hozzászólások:


A cikkhez még nem írtak hozzászólást...


Új hozzászólás:

Félkövér írásmód : [b] a szöveg [/b]
Aláhúzott írásmód : [u] a szöveg [/u]
Dőlt írásmód : [i] a szöveg [/i]
Név:
Ellenőrző kód: hatszázhetvenhárom


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble