Ma 2019. április 19. péntek,    
Emma napja van.    
Látogatók száma : 40723764    
Honlapkeszites

Egyed Zsanett nemzetközi birkózó sikere

Az ausztriai Götzisben rendezték a 13. Austrian Ladies’ Open birkózó kadet és felnőtt női szabadfogású „A” kategóriás (a Nemzetkőzi Birkózó Szövetség naptárában szereplő) nemzetkőzi versenyt, melyen a magyar válogatott versenyzői is indultak, Nagy Lajos vezetőedző és a nagykanizsai Szatmári Zsolt másodedző irányításával.


Szóljon hozzá!

A csapatban azok a versenyzők kaptak helyet, akik az augusztusi korosztályos világversenyeken képviselik majd országunkat - így a 46-kg-os kanizsai Egyed Zsanett is ott volt az indulók között. Zsanett az első mérkőzését a kanadai Josée Christina- val vivta, amit szoros mérkőzésen elveszített, majd könnyedén győzte le a már régi ismerős osztrák Victoria Schindlert. Következett a svájci Michel Sabrina, és Egyed Zsanett egyre jobb formát mutatva 3:0; 2:0-val ért el sikert ellene, ezért az olasz Faccio Valentinaval az ezüstért küzdhetett. A két ével idősebb és a későbbi győztes kanadait is megszorongató talján csak az első 1 percben tudott ellenállni a kanizsai rohamoknak, a Kanizsa Birkózó Sportegyesület kiválósága végül 2:0; 5:0 arányban győzedelmeskedve az értékes második helyet szerezte meg.
A magyar csapat két arany, négy ezüst és egy bronzérmet gyűjtött be, ezzel csapatban az olaszok után a második helyen zárt 73 ponttal. Sok pihenésre nem lesz idő, hiszen június 12-én Kaposváron rendezik a serdülő lány országos bajnokságot, illetve azt követően elkezdődik a hosszú felkészülés a lengyelországi Európa-bajnokságra és a szombathelyi világbajnokságra.
Időközben a Somogy megyei Mernyén rendeztek versenyt az újonc birkózóknak. A kanizsaiak eredményei: második helyen zártak Salamon Máté, Cimmerman Richard, Szölősi Csaba és Vass Bence, míg bronzérmet Kalmár Benedek, Kalmár Kristóf, Ladányi Benedek és Ladányi Bálint szereztek.2011-06-06 10:46:00

Hozzászólások:


A cikkhez még nem írtak hozzászólást...


Új hozzászólás:

Félkövér írásmód : [b] a szöveg [/b]
Aláhúzott írásmód : [u] a szöveg [/u]
Dőlt írásmód : [i] a szöveg [/i]
Név:
Ellenőrző kód: nyolcszázhetvennyolc


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble