Ma 2019. február 19. kedd,    
Zsuzsanna napja van.    
Látogatók száma : 39942074    
Honlapkeszites

Thália világát idézve

A színház világába vezeti be a szemlélőt a Magyar Plakát Ház legújabb tárlata, az Invocatio, amely nem csak mint figyelemfelkeltő eszközöket, hanem mint önálló művészeti alkotásokat mutatja be az előadásokat hirdető plakátokat.

A kilencvenhárom színházi plakátot bemutató kiállítás címe találó, hiszen valóban megidézi a teátrumok valóságos, ám mégis játékra épülő világát. Igaz, a plakát elsődleges feladata, hogy felkeltse az érdeklődést az előadás iránt, ugyanakkor ennél mégis több, hiszen különleges grafikával, jól megválasztott tipográfiai megoldásokkal önálló képzőművészeti alkotássá alakulhat át. Erre talán szükség is van, hiszen a plakát az egyik legelterjedtebb médium, amellyel naponta találkozhatunk, így akarva-akaratlanul befolyásolja látásmódunkat.


A kiállítási anyag a Nemzeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, A Pécsi Horvát Színház, A Pécsi 3. Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, és a szombathelyi Weöres Sándor Színház plakátjainak válogatása, amelyet május tizedikéig tekinthetnek meg a művészetek iránt érdeklődők.
Z.A.2011-04-13 12:49:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble