Ma 2019. február 19. kedd,    
Zsuzsanna napja van.    
Látogatók száma : 39942410    
Honlapkeszites

Megnyílt a thrák kiállítás

Pénteken ünnepélyes keretek között, hatalmas érdeklődés mellett megnyílt a nagykanizsaiak által már várva várt kiállítás, a Thrák Királyok Völgye a Magyar Plakát Házban.

Az ünneplőbe öltözött tömeg meghallgathatta Dimitar Ikonomov, Bulgária nagykövetének, Marton István, városunk polgármesterének, Zelver Kasabova, Kazanlak alpolgármesterének, s végül, de nem utolsó sorban Prof. Dr. Ivan Marazov, a Bolgár Tudományos Akadémia tagjának köszöntő beszédét. Az alpolgármester asszony kihangsúlyozta, a kiállítás jelentőségét abban látja, hogy hidat képez mind Nagykanizsa és Kazanlak, mind Magyarország és Bulgária között.


A megnyitót követően a megjelenteknek lehetőségük nyílt megtekinteni az emeleten kiállított thrák kincseket, melyek apró, de annál értékesebb és érdekesebb betekintést nyújtanak egy már letűnt kultúrába.
Délután, a Medgyaszay Házban megtartott nemzetközi régészeti fesztiválon is témaként szerepelt a kiállítás, melyen neves tudósok szólaltak fel: a már említett Marazov professzor mellett Prof. Dr. Visy Zsolt, a pécsi egyetem tanszékvezető régészprofesszora és Prof. Dr. Miszlivetz Ferenc, a Társadalomtudományok Nemzetközi és Európa-tanulmányok Intézet igazgatója.
A tárlatot április 30-ig tekinthetik meg, minden nap 10-18 óráig.
S.E.2010-03-22 13:07:41


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble