Ma 2019. március 20. szerda,    
Klaudia napja van.    
Látogatók száma : 40328000    
Honlapkeszites

Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap

A Zalaegerszegi Járásbíróságon egy közveszély-okozással vádolt, szelektív hulladékgyűjtőket felgyújtó férfi, és egy verekedő, kötekedő, egyéb bűncselekményeket elkövető társaság is bírái elé kényszerül állni holnap.


Dr. Aradi Krisztina büntetőtanácsa ítélkezik majd B. F. és három társa felett, akiket testi sértéssel és más bűncselekményekkel is megvádolt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.A vádlottakkal szemben több vádpontot is rögzít a vádirat. Eszerint B. F. 2015 decemberében, egy Zala megyei település nyilvános rendezvényén odalépett egy férfihez, és őt minden előzmény nélkül arcon ütötte. A sértett az őt ért ütés következtében orrcsonttörést szenvedett.

A II. és a III. rendű vádlottak 2016 márciusában egy Zala megyei plázában beszélgetni kezdtek egy nővel, akit a II. rendű vádlott győzködni kezdett, hogy dolgozzon prostituáltként a III. rendű vádlott lakásán. Miután a sértett elfogadta az ajánlatot, a III. rendű vádlott lakására mentek, ahol a II. rendű vádlott „kipróbálás” címén, később pedig az I. rendű vádlott B. F. is – ő már pénz ellenében –közösült a sértettel. A nő később elmesélte egy ismerősének a történteket, aki bejelentést tett a rendőrségen. Miután megindult a rendőrségi eljárás, és a III. rendű vádlott összetalálkozott a bejelentővel, őt földre rántotta és több alkalommal megrúgta, valamint megfenyegette, hogy megöli. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A IV. rendű vádlottól 2015. évben kettő, illetve 2016. évben egy alkalommal, míg a II. rendű vádlottól 2015. évben egy alkalommal kábítószert foglaltak le, melynek mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát. Ezeken túlmenően,a III. rendű vádlott egy rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett, más személy tulajdonát képező gépkocsira felhelyezett egy rendszámtáblát, majd a tulajdonos engedélye nélkül azzal közlekedett. A banda egyik tagja még a jogszerűen intézkedő rendőröket is megfenyegette: 2016 januárjában a megyeszékhelyen igazoltatták a II. rendű vádlottat, aki az intézkedés közben kiabálni kezdett, majd a becsületsértő kifejezéseket használt a rendőrökkel szemben, sőt, meg is fenyegette őket.

Megkezdődik Zalaegerszegen annak a férfinek a büntetőpere is, aki a vád szerint 2017 márciusában a megyeszékhelyen, ittas állapotban egymást követően felgyújtott két szelektív hulladékgyűjtőt. A tűz átterjedt a mellettük lévő szemetes konténerre, illetve egy személygépkocsira és egy ingatlanra is. Személyi sérülés szerencsére nem történt, ezért L. K. vádlottnak „csupán”, a majd kétmillió forintos kárt okozó közveszélyokozás bűntettének a vádjával kell szembenéznie dr. Seruga Teodóra büntetőtanácsa előtt.

Papp Attila2017-10-03 14:59:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek
A Csanád nevet is felveszi Csongrád megye


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble