Ma 2019. április 23. kedd,    
Béla napja van.    
Látogatók száma : 40773755    
Honlapkeszites

Lefoglalták tőle, mégis eladta az Opel Astrát

Nem különösebben zavartatta magát az ellene indult végrehajtás miatt az a férfi, aki a tőle lefoglalt autót egyszerűen eladta egy gyanútlan vevőnek, akitől persze utóbb szintén lefoglalták azt. A jóhiszemű vásárlónak így 400 ezer forintos kárt okozott az elkövető, akit most vádoltak meg a nagykanizsai ügyészek zártörés bűntettével. Az idén februárban történt bűncselekmény ismét csak arra figyelmeztet: érdemes körültekintőnek lenni bármely adásvétel esetén, hiszen százezreket, de akár milliókat is bukhatunk, ha könnyelműen megbízunk az eladó szavában. A vádemelés részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.


A bírósági végrehajtó 2016. május 31-én foglalta le a terhelt tartozásai fejében a tulajdonát képező Opel Astra típusú, félmillió forint becsértékű gépjárművet. A foglalási jegyzőkönyveket a terhelt 2016. június 02. napján vette át. A végrehajtó a foglalási jegyzőkönyvekben figyelmeztette a vádlottat arra, hogy a lefoglalt gépjármű terhelési és elidegenítési tilalom alatt áll, azt gondosan meg kell őrizni, annak elidegenítése vagy a végrehajtás alól más módon való elvonása bűncselekménynek számít. A figyelmeztetések ellenére a férfi 2017. év januárjában szóban megegyezett egy személlyel arról, hogy az autót eladja a részére. Az adásvételre Nemesviden került sor, ahol a terhelt a 2017. január 15-én kelt tulajdonjog átruházási szerződéssel a szóban forgó járművet eladta a nemesvidi vevő fiatalkorú lányának 180 ezer forintért és egy Ford Kuga típusú autóért cserébe. Az új tulajdonos az Opelt nem íratta a nevére, hanem édesapja segítségével azt Csurgón, egy 2017. február 21-én kelt adásvételi szerződéssel 395 ezer forint készpénzért továbbadta az ügy sértettjének. Mikor a jóhiszemű vevő át akarta íratni a nevére a gépkocsit, a csurgói okmányirodában közölték vele, hogy erre nincs lehetősége, mivel a gépjármű lefoglalás alatt áll.

Ezt követően rendőrségi eljárás indult, a terhelt cselekményét a nyomozó hatóság felfedte, magatartását leleplezte, majd az Opel Astra típusú személygépkocsit lefoglalta. Mindezek miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség zártörés bűntettével vádolta meg a trükköző férfit.

Papp Attila2017-10-03 10:34:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble