Ma 2019. március 20. szerda,    
Klaudia napja van.    
Látogatók száma : 40328281    
Honlapkeszites

Fókuszban a madarak

Túrával egybekötött madármegfigyelő napot tartottak a Mórichelyi-halastavaknál. A Miklósfai Általános Iskola is csatlakozott az október első hétvégéjére meghirdetett, egész Európára és idén már Ázsiára is kiterjedő rendezvényhez. A program célja, hogy minél több embert csábítsanak ki a szabadba, hogy ingyenesen átéljék a madármegfigyelés élményét.


A miklósfai iskola akciójában madármegfigyelés és egy túra szerepelt Lelkes András szakmai vezetésével.

A nap a természetjárás mellett vetélkedésről is szól a programban résztvevő európai államok között. „Ez egyfajta vetélkedő, verseny is. Egyrészt a különböző országok között, egyrészt a résztvevők számában, a megfigyelő helyszínek számában, ahol történik ilyen megfigyelés. Illetve a megfigyelt madarak számában is. Európai viszonylatban vannak jóval nagyobb országok, ahol több madár átvonul, de Magyarország több alkalommal is nyert a megfigyelők, s a megfigyelő helyek számával is. De azt hiszem, hogy a megfigyelt madarak számával is” - mondta el Lelkes András a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre.

Ritkán megfigyelhető természeti jelenségeket is láthattak a jelenlévők. A gyerekek élvezték a természetben eltöltött délelőttöt. „Az tetszett leginkább, hogy ezek a madarak nem sokszor láthatók és nagyon szépek is” - fogalmazott Püschl Gergő.

A játékos verseny adatait országszerte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai összesítik, majd továbbítják a nemzetközi koordinációs központba.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-10-03 04:35:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble