Ma 2019. m?jus 23. cs?t?rt?k,    
Dezs? napja van.    
LĂĄtogatĂłk szĂĄma : 41153581    
Honlapkeszites

FĂłkuszban a madarak

Túrával egybekötött madármegfigyelĂ” napot tartottak a Mórichelyi-halastavaknál. A Miklósfai Általános Iskola is csatlakozott az október elsĂ” hétvégéjére meghirdetett, egész Európára és idén már Ázsiára is kiterjedĂ” rendezvényhez. A program célja, hogy minél több embert csábítsanak ki a szabadba, hogy ingyenesen átéljék a madármegfigyelés élményét.


A miklósfai iskola akciójában madármegfigyelés és egy túra szerepelt Lelkes András szakmai vezetésével.

A nap a természetjárás mellett vetélkedésrĂ”l is szól a programban résztvevĂ” európai államok között. „Ez egyfajta vetélkedĂ”, verseny is. Egyrészt a különbözĂ” országok között, egyrészt a résztvevĂ”k számában, a megfigyelĂ” helyszínek számában, ahol történik ilyen megfigyelés. Illetve a megfigyelt madarak számában is. Európai viszonylatban vannak jóval nagyobb országok, ahol több madár átvonul, de Magyarország több alkalommal is nyert a megfigyelĂ”k, s a megfigyelĂ” helyek számával is. De azt hiszem, hogy a megfigyelt madarak számával is” - mondta el Lelkes András a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi Ă”re.

Ritkán megfigyelhetĂ” természeti jelenségeket is láthattak a jelenlévĂ”k. A gyerekek élvezték a természetben eltöltött délelĂ”ttöt. „Az tetszett leginkább, hogy ezek a madarak nem sokszor láthatók és nagyon szépek is” - fogalmazott Püschl GergĂ”.

A játékos verseny adatait országszerte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai összesítik, majd továbbítják a nemzetközi koordinációs központba.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-10-03 04:35:00


TovĂĄbbi hĂ­rek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - EmlĂ©kĂŒl

A nap vicceĂĄllĂĄs Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble