Ma 2019. március 20. szerda,    
Klaudia napja van.    
Látogatók száma : 40328023    
Honlapkeszites

Rebeka(4) és Kristóf(7) Nagykanizsáról országos díjat vettek át

Az OMÉK zárónapján osztották ki a „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei program országos díjait. A 72 egyéni díj mellett települési, megyei és koordinátori díjakat is kiosztottak. Köztük voltak a nagykanizsai megmérettetés első helyezettjei is. A két fiatal szüleivel érkezett, a csoportképen balról a 7. a nagykanizsai Kantó család.


Kantó Rebeka és Kristóf mini kertje az Árpád utcában található. A családi ház udvarára is szőlőlugas árnyékában érkeztünk, egy nagyszerűen kialakított gyermekbarát udvarra értünk ki, ahol a gyermekjátszó magasles csúszdával, hintával jó kikapcsolódást teremt a házaspár (akkor még) két óvodás gyermeke számára, akik aktívan részt vesznek folyamatosan a kerti munkavégzésben.  

A zsűri tagjainak az azóta elballagott Kristóf mutatta be a kertjüket, mely már tavaly is a helyi versenyben harmadik helyezést ért el.

Ebben az évben – a többi kertművelő hasznos tapasztalatait felhasználva - további ötletekkel bővítették a kertben található zöldségek és védőnövényként ültetett virágok kavalkádját! A kerti kiülő szőlőlugasát kihasználva méteres zöldbabot is ültettek, több fűszernövény is üdvözítő illatokkal szegélyezi a kút káváját. A kertben megtermett friss zöldségek, bio-termékek hozzájárulnak az egészséges étkezéshez, azon túl, hogy a két óvodás naponta és örömmel végzi a kerti munkákat. Szinte minden talpalatnyi helyet kihasználtak a kis udvarban, a lépcső repedéséből a tavalyi magból kikelt paprikát is meghagyták, ami szép termést hozott. A mellette lévő citromfa is nagyon kedveli az Árpád utcai ház mikroklímáját, hiszen szép termés várható róla.

Az esővizet egy nagy tartályba gyűjtik, mely fedezi a minikert öntözési szükségletét folyamatosan, és mellette a komposztáló is helyet kapott a kert sarkában. A magas ágyás a kertművelő óvodások édesapjának munkáját dicséri, ahogyan a saját kezűleg készített ötletes „rovar hotel” is. A madarak is szívesen látogatják a mindig üde, zöldellő kertet.

 

Jó lenne, ha több kisgyermekes család is követné a példájukat, hiszen ez a mini kert is bizonyítja azt, hogy a természet, a környezet szeretetét, az erre való nevelést a legkisebbeknél kell elkezdeni. – javasolta a kanizsai zsűri egyik tagja, Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.

 

http://www.nagykanizsaikertek.hu/galeria/2017-kertjei/2017-mini

http://magyarmezogazdasag.hu/2017/09/24/72-en-legszebbek 

Facebook

 2017-10-02 11:09:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble