Ma 2019. április 23. kedd,    
Béla napja van.    
Látogatók száma : 40774078    
Honlapkeszites

Feltételes szabadságra nem bocsátható…

Hat év öt hónap fegyházra ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a férfit, aki gázspray-vel rabolt ki egy embert tavaly tavasszal Nagykanizsán. A többszörös visszaeső elítélt feltételesen sem bocsátható szabadlábra a büntetésének kitöltése előtt, azaz az utolsó napig le kell ülnie a 77 hónapot Domjánné dr. Kormányos Edit büntetőtanácsának döntése szerint. Az ítélet nem jogerős, mert Sz. József enyhítésért lebbezett fel a Zalaegerszegi Törvényszékhez, kérelme elbírálásáig előzetes letartóztatásban marad.


Bilincsben, vezetőszáron hozták a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből Domjánné dr. Kormányos Edit büntetőtanácsa elé Sz. Józsefet, aki 2016 márciusának végén gázspray-vel lefújt, majd kirabolt egy embert az Arany János utcában. Útonálló tettét nem egyedül követte el, azonban társát, O. Zoltánt nem lehetett bíróság elé állítani, ugyanis tavaly novemberben meghalt. Sz. József sokadjára áll már bíróság előtt: legutóbb lopásokért, és rablási kísérletért ítélték el. Szabadulása után nem sokat gondolkodott a jó útra térésen, ismét a bűn útjára lépett. A rablópáros 2016. március 29. napjának délutánján, a Sabján Gyula utca egyik trafikjában figyelte ki az amúgy is megromlott egészségi állapotban lévő áldozatot, aki éppen cigarettát vásárolt magának. Néhány utcán keresztül követték, majd a kevésbé forgalmas Arany János utcában „akcióba” léptek: Sz. József a sértett mellé lépett, lefújta a gázspray-vel, majd lefogta a magatehetetlen állapotba került férfit, míg társa kizsebelte. A pénztárcájából néhány ezer forintját vették el, majd elmenekültek a helyszínről. A rabolt pénzt a helyszíntől nem messze lévő kocsmában elitták, majd taxival vitették magukat haza. A nagykanizsai nyomozóknak köszönhetően már aznap este kattant a bilincs a kezükön.

 

 

Dr. Paulik Balázs ügyész vádbeszédében rámutatott: az elkövető többszörös visszaeső, aki a társadalomra különösen veszélyes, útonálló jellegű bűncselekményt követett el. Egy fizikailag amúgy is gyengébb embert választottak ki áldozatul, akit a gázspray alkalmazásával ráadásul még magatehetetlen állapotba is helyeztek. Sz. József ezen kívül egy magánlaksértés és testi sértés miatt indított büntetőeljárás hatálya alatt állt – egy Csengery utcai magánlakásba próbált meg behatolni az ott lakó akarata ellenére –, mikor elkövette újabb cselekményét. Mindezek miatt fegyházban letöltendő, hosszabb időtartamú szabadságvesztést indítványozott kiszabni. Domjánné dr. Kormányos Edit büntetőtanácsa osztotta az ügyészség véleményét, így Sz. József beismerő vallomása és megbánása ellenére hat év öt hónap fegyházbüntetésre ítélte a rablót, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének a kizárásával. Sz. József fellebbezett az ítélet ellen, így sorsáról majd a Zalaegerszegi Törvényszék fog – jogerősen – dönteni. Addig is előzetes letartóztatásban marad.

Papp Attila2017-10-02 09:29:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble