Ma 2019. április 23. kedd,    
Béla napja van.    
Látogatók száma : 40773916    
Honlapkeszites

Finálé: Jól szerepeltek a Botos-akadémisták

A Botos-akadémia mindhárom döntőse dobogóra állhatott a Kanizsán megrendezett serdülő ökölvívó bajnokságon. Muhovits Milán és Pörge Bálint egy-egy arany-, Oláh-Vadász Zoltán pedig egy ezüstéremmel fejezte be az országos versenyt. A szombati finálén 25 klub 40 sportolója szállt ringbe.


A négy kanizsai akadémista közül három fiú a dobogóig küzdötte magát. Muhovits Milán és Pörge Bálint egy-egy arany-, Oláh-Vadász Zoltán pedig egy ezüstérmet szerzett. Cseresnyés Péter szerint a Kanizsán megrendezett magyar bajnokság mind a város, mind a sportág népszerűsítésének jót tesz. „A sportágat közelebb viszi az emberekhez, népszerűsíti az emberek között. A boksz, aminek nagy hagyománya van Magyarországon és Nagykanizsán is, nagyon fontos, hogy minél több gyereket vonzzon magához, hiszen a boksz fegyelemre, önfegyelemre és munkára tanítja a gyerekeket” – hangsúlyozta az államtitkár, országgyűlési képviselő.

A finálén huszonöt klub negyven sportolója bokszolt, de a bajnokság egészén csaknem 150-en húztak kesztyűt. A rendező a serdülők teljesítményével és a szervezéssel is elégedett volt. Draskovics Szilárd, a Botos András Ökölvívó Akadémia elnöke azt mondta: „Jól sikerült ez a rendezvény, szinte stressz-mentesen lement, mindenkitől dicsérő szavakat hallok. Nagyon örülök, hogy a bírák működése is flottul ment, pedig nem kis létszámról van szó: 16 főről, de ők is elégedettek voltak.”

Az ob-n összetettben a kecskemétiek lettek az elsők. Az egriek a második, a Botos-akadémistákat is adó szombathelyiek pedig a harmadik helyen végeztek. A legtöbb érmet, tízet a debreceniek pofoztak össze. A legkiemelkedőbb teljesítményt az egri Szöllősy Áron nyújtotta, a legharcosabb versenyző pedig a PVSK sportolója, Samu Ferenc lett.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-10-02 04:47:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble