Ma 2019. március 20. szerda,    
Klaudia napja van.    
Látogatók száma : 40328036    
Honlapkeszites

Ökotanévnyitó

Ökotanévnyitóval és témanappal zárták a hetet a Miklósfai Általános Iskolában. A környezettudatos intézmény az idei tanévben is több programot szervez a természetvédelem tudatosításáért. Emellett a Határtalanul! pályázat záróeseményén is részt vettek a diákok.


A magyar népmese napja alkalmából kiállításmegnyitóval indult a nap az intézményben. Szőke Veronika nemezalkotásainak megtekintése után megnyitották az idei ökotanévet. A városrész elsősei faültetéssel vették ki részüket a programból. Az iskola tavaly indította el a Fogadj örökbe egy fát című faültetési programját. Sebestyén Nikoletta intézményvezető elmondta: „Hagyományt szeretnénk teremteni belőle. Ígéretet tettem rá, hogy nyolcadik osztályban lefotózzuk őket és a fát is, hogy mekkorára nőttek ők és a fájuk, amelyet gondoztak.”

A miklósfai hetedikesek a Határtalanul! programnak köszönhetően ötnapos erdélyi utazáson vehettek részt. Az Arany-emlékév kapcsán főleg a költőhöz köthető, valamint a történelmi emlékhelyeket keresték fel. Jártak Nagyszalontán, Kolozsváron, Aradon és Vajdahunyadon is, de Erdély természeti környezetét, például a Királyhágót és a Gyilkos-tó szépségét is megcsodálták. Az intézményben tegnap tartották a program témanapját is. Mint azt Kele Lászlóné projektvezetőtől, igazgatóhelyettestől megtudtuk_ „A Miklósfai Általános Iskola ebben az évben kapta meg azt a lehetőséget, hogy első ízben vehetett részt a hetedik osztály a Határtalanul! pályázaton. Ennek keretében mi Erdélyben jártunk. Itt a gyermekeknek a slágerétele a kürtőskalács volt, így a mai projektzáró napon kürtőskalácsot fogunk készíteni a gyermekekkel.” A miklósfai iskola az utazásnak köszönhetően testvériskolai kapcsolatot alakított ki a gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskolával, melynek küldöttségét meghívták Nagykanizsára, hogy viszonozzák a vendégszeretetet.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-10-01 05:06:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble