Ma 2019. április 23. kedd,    
Béla napja van.    
Látogatók száma : 40774038    
Honlapkeszites

Már ők is ismerik az őszi hagyományokat

A kiskanizsai óvodában szüreti mulatság volt, a Hétszínvirágban Mihály napi vásár.


Hagyományokat ápoltak az óvodákban. A Nagyrác utcában a szüreti, a Corvin utcában pedig a Szent Mihály napi szokásokat elevenítették fel, a rendezvényeken a szülők is részt vettek.

Szüret és az azt követő mulatság, valamint vásár is volt a Pipitér Óvodában. A portékákat a gyerekek saját kezükkel készítették. Az óvoda egyik jellemzője a néphagyományok ápolása és azok gyermeki szinten történő megjelenítése. A népi kultúra számtalan elemében hordozza a kicsik fejlődéséhez szükséges ismeretanyagot, a gyermekek sokszor elmélyülten tevékenykednek az ilyen foglalkozásokon. Lenkovits Szilvia tagintézmény-vezető at mondta: „Ezekben a tevékenységekben spontán módon, észrevétlenül fejlődnek. A mozgáskultúrájuk, a kézügyességük, és gazdagodik emellett az ismeretük, úgy, hogy a játék hevében észre sem veszik ezeket.” A délelőtti szüretet a szülőkkel közös mulatság zárta délután. A színpadon megelevenedtek a népi játékok, de a népszerű lovaskocsikázás idén sem maradt el.

A Hétszínvirág Óvodában hagyományos Szent Mihály napi vásárt tartottak. Az úgynevezett pásztorünnep a gazdasági év fordulója. „Ekkor rendezik meg az országos nagy vásárokat. Mi is ebből mutattunk egy kis ízelítőt, hiszen az óvodának udvara a mai napon vásár színterévé alakult. Öt standot állítottunk fel és ezeket portékákkal töltöttük meg” – árulta el Gáspárné Hans Katalin tagóvoda-vezető. A pereces, a mézeskalácsos, az ékszeres, a fanyűvők és a bazáros kínálta portékákat a gyermekek és az óvodapedagógusok közösen készítették. A bevételt pedig hagyományosan az intézmény alapítványa kapta.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-10-01 04:59:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble