Ma 2019. április 23. kedd,    
Béla napja van.    
Látogatók száma : 40773793    
Honlapkeszites

A fél Dunántúlt végiglopta a 65 éves férfi

Egy munkanélküli, hajléktalan életmódot folytató férfi végiglopkodta Zala, Vas, Veszprém, Komárom – Esztergom és Somogy megyék élelmiszerboltjait és drogériáit, mire rendőrkézre került. Az ügyben a keszthelyi ügyészek képviselik majd a vádat, hiszen a lopások jó részét a Balaton-parti város térségében követte el. A vádemelés részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.


Az idős vádlott munkanélküli, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, hajléktalan életmódot folytató személy, aki bűncselekmények elkövetéséből, élelmiszer és drogéria üzletekből ellopott élelmiszerek, illetve piperecikkek eladásából biztosította megélhetését. Számos esetben volt már büntetve, legutóbbi elítéléséből 2016. május 20-án szabadult, melyet követően – bűnöző életmódját folytatva, rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedve – több dunántúli településre, kifejezetten bűnelkövetési céllal elutazva követett el újabb bűncselekményeket, amelyek mindegyike bolti lopás volt.

A terhelt 2016 nyarán és őszén Keszthely, Hévíz, Körmend, Celldömölk, Bük, Balatonalmádi, Veszprém, Tata és Kaposvár különböző élelmiszerboltjait és drogériaüzleteit fosztogatta, oly módon, hogy vásárlási szándékot színlelve tért be az üzletekbe, majd a nála lévő táskát – az eladók figyelmetlenségét kihasználva – rendre telepakolta a több tízezer forintos értéket képviselő, lopott árucikkekkel – elsősorban parfümökkel –, míg a pénztárnál csak néhány száz forintos apróságokat fizetett ki. Széles volt a rabolt portékák palettája, elsősorban a márkás férfi és női parfümökre utazott: jó néhány üvegcse Calvin Klein, Kenzo, Burberry, James Bond, Hugo Boss, Bulgari, Versace, Davidoff, Sevignon, Tom Tailor, David Beckham, Nautica, Bruno Banani és Mexx esett áldozatul ténykedésének. De lopott még Gillette borotva-penge csomagokat, szeszes italokat, kávét, kolbászt, Pick-szalámit, sőt, még tepertőkrémet is. Volt olyan üzlet, ahonnan néhány perc alatt negyedmillió forint értékű parfümmel távozott fizetés nélkül, és olyan bolthálózat is, amelynek összességében egymillió forintos kárt okozott.

Mindezek miatt a 65 éves férfit, mint többszörös visszaesőt vádolta meg folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével, valamint néhány esetben – a kárösszegtől függően – lopás vétségével is a Keszthelyi Járási Ügyészség.

Papp Attila2017-09-30 05:32:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble