Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40779257    
Honlapkeszites

Jó gyakorlat - Mintamodell lehet a kanizsai idősügyi programból

Elindult a MATRALAB Kutatási Központ és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának közös kutatása, melynek célja, hogy a városban jól működő rendszert országos modellé dolgozzák át.


A kanizsai idősügyi klubok jó híre eljutott Zsarnóczky Martin nemzetközi időskutatóhoz is. A szakember tervei szerint a „kanizsai modellt” országos szintre is ki lehet majd terjeszteni. „A nagykanizsai idősügyi program egy olyan mintamodellként szolgálhat országos szinten is, aminek a keretrendszerét szeretnénk ebben a kutatásban felállítani. A lényege a kutatásnak az – ami körülbelül 6 hónapot fog igénybe venni legalább, s ebbe meghívunk minden idős nagykanizsait, aki szeretne ebben részt venni –, hogy ez a modell egyszerűen, jól megfogalmazható, más városokra, más településekre is adaptálható legyen" – mondta a MATRALAB Kutatási Központ ügyvezetője.

A kutatáshoz csatlakozott a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza is. Dr. Keller Krisztina egyetemi docens kiemelte: „A kutatásunk több szálon fog futni. Először egy interjúsorozatot készítünk az Idősügyi Tanács vezetőivel, az idősügyi referenssel, illetve az idősügyi klubok vezetőivel. A másik szálon egy kérdőíves kutatást tervezünk. Szeretnénk megkérdezni az idősügyi klubokban aktív tagokat arról, hogy érzik magukat, milyen javaslataik lennének a jövőre vonatkozóan. Azokat is szeretnénk megszólítani, akik ezekben a klubokban egyelőre még nem aktívak." A szervezők várják nagykanizsai nyugdíjasok jelentkezését, akik egy kérdőív kitöltésével hozzájárulnának a kutatás sikerességéhez. A program eredményét várhatóan tavasszal ismertetik a kutatók.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-30 04:28:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble