Ma 2019. április 23. kedd,    
Béla napja van.    
Látogatók száma : 40773741    
Honlapkeszites

Megyei foci: vasárnap következhet az ősz meccse

Az elmúlt héten talán nagyobb várakozás övezte azt, hogy az UFC Nagykanizsa labdarúgó csapata mely ellenfelet kapja a Magyar Kupa főtábláján a legjobb 32 közé jutásért, mint a soron következő bajnokiját hazai pályán a Zalalövő ellen.

Mint azt megírtuk, a kanizsaiak végül azt a Gellénházát kapták az MK-ban, mely mondhatni tényleg jól ismert ellenfél, míg a lövőiket az elmúlt hétvégén végül 5-0-ra győzték le a megyei első osztályban Gombos Zsolt tanítványai.

Vasárnap 16 órától Nemesapátiban immár az ősz rangadója, a Csács-NSE – UFC összecsapás következhet. A második fogadja az elsőt és talán még élénken él az emlékezetekben, hogy április közepén mintegy 600 néző előtt a Nagykanizsa 1-0-ra nyert idegenben. Az egy fontos mérkőzésen aratott győzelem volt és azzal sem írunk újdonságot, hogy most is kiemelt meccsre készülnek a felek.


- Ugyanúgy készülök az ősz rangadójára, mint a többi meccsre, ráadásul az egész csapat számára valamennyi mérkőzés ugyanolyan fontos, így a Csácshoz is a három pontért utazunk – kezdte Nagy Gergő, az UFC támadója a vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban. - Ugyan ennek a meccsnek a győztese is három pontot kap, de mindenképpen nyerni szeretnénk.

Tavasszal ráadásul a győztes gólt éppen Gergő szerezte az összecsapáson.

- Igen, az én találatommal lett 1-0, de az nem csupán a saját, sokkal inkább valamennyiünk érdeme volt. Ha mindenki ugyanolyan elánnal, elszántsággal, küzdeni-akarással veti magát játékba, mint áprilisban húsvétvasárnap, akkor nem lesz, nem lehet gond. Fizikálisan abszolút nem lehet probléma és úgy gondolom, valamennyien átérezzük ennek a mérkőzésnek a súlyát, valamint azt, hogy mivel járhat egy esetleges győzelem. Az utóbbi időben azt érzem, tőlünk mindenki a másikért is küzd egyben a pályán.

A kanizsai támadó időközben a góllövő listán az első helyre ugrott kilenc találatával, joggal gondolhatnánk, ez plusz motivációt feltételez.

- Persze, hogy tisztában vagyok vele, hogy vezetem a mesterlövészek táblázatát holtversenyben, de tényleg csak azt tudom mondani, hogy ez nem csupán a saját érdemem. Vannak mögöttem kreatív játékosok, akik ki tudnak szolgálni, egyben persze a vasárnapi rangadón szeretném növelni a góljaim számát.

Igyekeztünk utánajárni, hogy a házigazda nemesapátiaknál milyen várakozással tekintenek az összecsapás elé, és a hazaiak középpályását, Marián Slukát kérdeztük. A futballista két esztendeje akár Kanizsára is szerződhetett volna, jelenleg pedig a Csács-Nemesapáti gárdájának egyik erőssége.

- Igen, felmerült azt hiszem anno a nevem a nagykanizsaiaknál, most azonban a csácsiak voltak azok, akik tényleg utánajártak és el is intézték, hogy a megyében játszhassak – fogalmazott a szlovák labdarúgó, aki egykor az NB I-ben a ZTE mellett a Haladásnál és a Lombard-Pápánál is megfordult.- Kilenc éve élek Magyarországon, magyar felmenőim nincsenek, viszont tartózkodási és munkavállalási engedéllyel is hosszú ideje rendelkezem, úgyhogy nem is értettem, miért olyan komplikált nekem a megyében játszani.

Most azonban jöhet a ZTE FC U19-es csapatánál edzőként is dolgozó futballista számára egy vérbeli zalai derbi, amit a 38 éves középpályás.

- Sajnos a bajnokságban már veszítettünk két pontot, de ugyanilyen fájó volt a Magyar Kupából való kiesésünk hazai pályán a Pilisi LK-val szemben kétgólos vezetésünkről. Itt az idő tehát javítanunk és ezt egy olyan csapat ellen tehetjük meg, melyben vannak szép számmal játék-intelligens focisták, egyben a bajnoki cím legfőbb várományosai. Ezt azért is említem, mert már két meccs után is a kórházban kötöttem ki, maradjunk tehát annyiban, itt minden pontért igencsak meg kell küzdeni.

Azért persze kiderült, hogy van pluszmotiváció is a hétvégi rangadó apropóján.

- Tényleg nagyon bánt minket a kupabúcsú, ugyanakkor bajnokságbeli 100 százalékos hazai mérlegünket szeretnénk megtartani. Zsoltnak jó csapata van, ugyanakkor mi is nyerni szeretnénk, ezt már megbeszéltük a srácokkal, néhány napja már valóban téma a meccs az öltözőben. Egyszerűen fogalmazva annyiban maradtunk, nyerni szeretnénk, mint mindig!

 

Képünk a tavaszi Csács - Kanizsa meccs egyik, tömött lelátók előtti jelenetét örökítette meg. Akkor a kanizsaiak nyertek 1-0-ra...

P.L.2017-09-29 11:03:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble