Ma 2018. március 21. szerda,    
Benedek napja van.    
Látogatók száma : 35642770    


Honlapkeszites

Dallamok éjszakája

Összecsiszolódtak a régi és az új kórustagok a Dallamok éjszakáján.


A Batthyány Lajos Gimnázium énekkarának hagyományos programját pénteken tartották. A Virág Benedek Kórusnak 2013 óta ez az évkezdő rendezvénye.

Dallamok uralták a Batthyány Lajos Gimnáziumot péntek késő délutántól. A program egyrészt felkészülés a következő megmérettetésekre, de az énekkar csapatépítését is szolgálja. A Dallamok éjszakájának ötlete a kórus másodkarnagyától származik. „Igazából ezért van ez az egész rendezvény, hogy minél jobban megismerjék egymást a tagok, a régiek és az újak is, akik jönnek, minél jobban beilleszkedjenek a kórusba. Jól működik igazából, mert mindig jó hangulatban zajlik az egész rendezvény. Szeretnénk az egész kórust jól összetartani, minél jobban egy közösséget alkossanak” - hangsúlyozta Gölles Martin, a Virág Benedek Kórus másodkarnagya.

A programon mindkét karnagy részt vett, mert a csapatépítésben nekik is van szerepük. „Ez is a hagyomány elsősorban, aztán remélem, hogy a Martin és az én személyiségem is mindebbe belejátszik. Az iskolavezetés támogatja maximálisan ezt a kórust, erkölcsileg, anyagilag, minden téren. És ezt a gyerekek érzik. Hogy ők ugyan nem megkülönböztetett helyzetben vannak az iskolán belül, de mégis, egy nagyon megbecsült rétege az iskolának. Akik a napi praxis mellett még egy pluszt hozzá tesznek” - mondta Cseke József, a Virág Benedek Kórus karnagya.

A Dallamok éjszakája a karnagyok és a kórustagok szerint is hasznos, ezért a jövőben is megrendezik.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-24 05:35:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble