Ma 2018. március 22. csütörtök,    
Beáta napja van.    
Látogatók száma : 35647853    


Honlapkeszites

Rekordra készül a Thúry Vitézlő Oskola

Belakták új helyüket a Thúry Vitézlő Oskolások – már kiállításra és rekordra készülnek.


Az 1945 előtti tankönyveiket hamarosan a könyvtárban lehet majd megnézni, áprilisban pedig a szablyavívás rekordját szeretnék felállítani. Pénteken Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő volt a vendégük.

Több tucatnyi 1945 előtti tankönyvet és füzetet gyűjtöttek össze a vitézlő oskola tagjai. Ezeket a jövő hónapban bemutatják a könyvtárban, de a kiállítást szeretnék majd iskolákba is elvinni. De nemcsak ezt tervezik a Thúry Vitézlő Oskolában, hanem rekordkísérletre is készülnek. A 8. Thúry Portyán, jövő áprilisban a szablyavívás rekordját szeretnék felállítani. Az a céljuk, hogy legalább 447 kisiskolás vívjon habszivacs szablyával, ám ez csak a kezdet. „447. évfordulója lesz Thúry György halálának. Nagyon szeretném, hogy ez a rekordkísérlet készítse elő azt, hogy a 450. évforduló alkalmával Orosztonyban, a harctéren majd igazán sokan, akár ötszáz ember is ott tudjon lenni” - mondta Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője.

A hagyományőrzők a régi barlangból májusban költöztek az Ady utcai oskolába. Mostanra már belakták az új helyet, ahol tegnap Cseresnyés Péter volt a vendégük, aki szerint érdemes mindenkinek betérni ide.„Minden egyes zuga ennek az emeletrésznek lehetőséget ad arra, hogy valaki egy kicsit a magyar múltba kalandozzon, vagy abba a mesevilágba kalandozzon, amit mi sajátunknak, magyar mesevilágnak tudunk mondani” - vélekedett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Az új hely alkalmas arra, hogy ne csak az oskolások eddzék rendszeresen testüket és szellemüket, hanem bárki csatlakozhasson hozzájuk, akár óvodai testnevelés, akár iskolai honismereti óra keretében.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-24 05:25:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble