Ma 2018. március 21. szerda,    
Benedek napja van.    
Látogatók száma : 35642725    


Honlapkeszites

Múzeumok Őszi Fesztiválja - Kiállítások, könyvbemutató, folklórműsorok Zala megyében

Rendhagyó kiállításokkal, könyvbemutatóval és az őszi, szüreti népszokások felidézésével készülnek Zala megyében a Múzeumok Őszi Fesztiváljára.


A megyében dolgozó történészek, régészek, művészettörténész, szociológus, irodalomtörténész és archaeozoológus legújabb kutatásait tartalmazó tanulmánykötetet szeptember 27-én mutatják be a zalaegerszegi a Göcseji Múzeumban - mondta el az MTI-nek Szényi Krisztina, az intézmény kommunikációs munkatársa.       

A múzeum Kisfaludy termében október 5-én a zenés, táncos, ismeretterjesztő rendezvényen az őszi népszokásokat, a szüreti munkák hangulatát idézik fel. Vándor László régész Pölöskén, a művelődési házban az Ördög várról tart előadást október 19-én: bemutatja az 1660-as években végvárként működő erődítményből származó régészeti leleteket és a legújabb kutatási eredményeket. A zalaegerszegi rendezvénysorozat folklórműsorokkal és gazdag gasztronómiai kínálattal november 11-én, a Márton-napi vigasságokkal fejeződik be.       

Keszthelyen, a Festetics-kastély könyvtártermében szeptember 29-én rendhagyó kamarakiállítás nyílik. A Helikon 200 - mint a cím is utal rá - kettős évfordulónak állít emléket: Gróf Festetics György 1817-ben - Arany János születésének évében - rendezte meg első alkalommal a Helikon Ünnepségeket - emlékeztetett Kardos Laura közgyűjteményi vezető.       

Október 7-én az egykor fogadóként és lóváltó állomásként működő Amazon Ház Látogatóközpont udvarán szabadtéri hintókiállítás nyílik. November elején, az őszi szünetben a történelmi modellvasút kiállításra invitálják a diákokat.     

A Balatoni Múzeumban a gyermekek az iskolai szünetben termésekből készíthetnek őszi hangulatú dísztárgyakat, az ősz második hónapjában irodalmi emlékhelyeket felkereső városnéző sétát szerveznek - emelte ki Major Katalin, művészettörténész.       

Október 28-án, a Mesterségek napját rendezik meg a múzeumban, a kézműves mesterek útmutatásával az alkotás folyamatát látogatók is kipróbálhatják.     

A keszthelyi programsorozat a Marcali Múzeum és a Balatoni Múzeum közös kiállításával zárul november 25-én. A két múzeum néprajzi gyűjteményének tárgyi emlékei a téli ünnepkör népszokásait idézik meg: a tárlaton láthatók lesznek régi fényképek, filmfelvételek, enteriőrök, a térségre jellemző bábtáncoltató betlehemek. A múzeumi tárgyak mellett a Keszthelyi Népművészeti Alkotóház kézműveseinek kortárs szakrális alkotásait is bemutatják. A kiállítás 2018. február 28-ig tekinthető meg Keszthelyen.

MTI - Kanizsa2017-09-23 16:06:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble