Ma 2018. szeptember 22. szombat,    
Móric napja van.    
Látogatók száma : 37652978    
Honlapkeszites

A legszebb kanizsai kertek

Három kategóriában is remekeltek az országos versenyen a kanizsai kerttulajdonosok.


A Kantó testvérek mini kertjében sok minden megtalálható. „Paprika, paradicsom, hagyma, uborka” - fogalmazott Kantó Kristóf és Kantó Rebeka.

A gyerekek tavaly is versenyeztek. „A harmadik hely is motivált minket, hogy folytassuk, illetve mindig kiírnak valami újdonságot, ami ösztönzőleg hat a kertesekre, ez most a „bogár-barát kert” volt, így mi egy bogárhotelt építettünk” - mondta Kantóné Lukács Nárcisz.

A miklósfai Németh házaspár zártkerti vegyes kategóriában nyert. „Nagyon sok munkát belefektettünk ebbe az egészbe, és most megérett a gyümölcse. Nagyon boldogok vagyunk. -Tovább motiválja Önöket ez a kertgondozásra? Mindenképp, szeretnénk tovább csinálni ezt, tovább fejleszteni” - fogalmazott Némethné Kővári Mária és Németh Sándor.

A zártkerti zöldséges kert tulajdonosa harmadszor nyerte meg a kanizsai és az országos versenyt, ezzel övé a kategória örökös díja. „Ez az örökös díj azt jelenti, hogy többet ebben a kategóriában nem fognak díjazni – dolgozni lehet tovább, de díjat nem kapok” - nyilatkozta Salamon József.

A versenyzőknek Dénes Sándor polgármester is gratulált. „Ez nekünk is öröm, de a legnagyobb elismerés nekik szól. Együtt örülhetünk majd vasárnap ezen a díjátadón” - hangsúlyozta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.

Nagykanizsa immár az ötödik alkalommal hirdette meg a Legszebb konyhakertek helyi versenyét, amelyre hét kategóriában idén 58-an neveztek.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-22 04:26:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble