Ma 2018. március 22. csütörtök,    
Beáta napja van.    
Látogatók száma : 35647920    


Honlapkeszites

55 hónapja folyamatosan emelkednek a reálbérek

A bérek 55 hónapja folyamatosan az infláció felett emelkednek - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a TV2 Mokka című műsorában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt adataira reagálva.


A KSH szerdai közlése szerint júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest.     

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedésnek köszönhetően a bérek további emelkedésére számítanak, ha december végéig marad ez a tendencia, akkor elmondható, hogy Magyarországon 5 éve folyamatosan nőnek a reálkeresetek.     

A tárcavezető hozzátette: az elmúlt egy évben a bérek regionálisan is elkezdtek kiegyenlítődni, hiszen a bérnövekedés pont azokban a megyékben volt a legmagasabb ( Nógrád megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) ahol a legalacsonyabbak voltak az átlagkeresetek.     

A térségi országai között Magyarország, Lengyelországot kivéve a legmagasabb bérnövekedést tudta megvalósítani, ugyanakkor megjegyezte, hogy a magyar bérek még messze vannak a német és az osztrák bértől. Hozzátette, a gazdaság jó pályán halad, hiszen a gazdaság növekedésével párhuzamosan nő a munkahelyek száma, emelkednek a keresetek és bővülnek a beruházások is.

MTI - Kanizsa2017-09-21 15:21:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble