Ma 2018. március 21. szerda,    
Benedek napja van.    
Látogatók száma : 35642760    


Honlapkeszites

Jogerős ítélet várható az idős embereket kifosztó banda ügyében

A Zalaegerszegi Törvényszék holnap hoz – várhatóan – jogerős ítéletet annak a bandának az ügyében, akik idős, megromlott szellemi és egészségi állapotban lévő embereket fosztogattak, körülbelül 4 millió forintot zsákmányolva embertelen és aljas tettükkel. Az „öregező” bandán kívül egy sorozatbetörőnek is holnap kell számot adnia bűncselekményeiről a megyeszékhelyen.


Dr. Mesterházy István büntetőtanácsa ítélkezik holnap D. A. és társa büntetőügyében, akik 4 millió forintos kárt okozva fosztogattak idős, beteg embereket. Az első fokon már elítélt vádlottak 2014 decemberében elhatározták, hogy idős, megromlott szellemi és egészségi állapotban lévő vádlottakkal szemben fognak bűncselekményeket elkövetni, oly módon, hogy a II. rendű vádlott Kaposvárról indulva, kocsival kisebb településekre, idős emberekhez viszi társát, D. A. elsőrendű vádlottat, aki magát önkormányzati dolgozónak kiadva pénzt csal majd ki a sértettektől. Volt, ahol azt mondta, nyugdíj kiegészítést ad az önkormányzat, másnak azt, hogy a forgalomból kivont 10.000 forintos bankókat szedi össze, illetve a sorszámok felírást bízták rá, de hivatkozott arra is, hogy felmérést végez a sértett megtakarításairól, vagy éppen arról, hogy igényel-e ebédszállítást a jövőben. A vádlottak igyekeztek úgy alakítani a helyzetet, hogy a sértett rövid időre egyedül hagyja őket –például személyi igazolvány vagy nyugdíjas igazolvány, avagy a régi bankók megmutatást kérték –, s ezt kihasználva vitték el hét idős ember készpénzét. A kifosztással vádolt elkövetők ügyében jogerős ítélet várható.

A Zalaegerszegi Járásbíróságon egy sorozatbetörő áll dr. Kovács Erzsébet büntetőbíró elé, szintén a holnapi napon. A lopás bűntettével, és más bűncselekmények elkövetésével vádolt R. L. 2017 februárjában, röviddel szabadságvesztés büntetésből történő szabadulását követően lépett akcióba. Pénzszerzési céllal a megyeszékhely 11 presszójába tört be az éjszakai órákban, majd a vendéglátó egységekben készpénz és egyéb értékek után kutatott. A kasszákból kisebb értékű váltópénzt, valamint két esetben nagyobb összegű készpénzt tulajdonított el. A vádlott R. L. cselekményeivel összesen 274 ezer 920 Forint lopási kárt, valamint további 442 ezer Forintnyi rongálási kárt okozott.

Papp Attila2017-09-19 14:40:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble