Ma 2018. március 21. szerda,    
Benedek napja van.    
Látogatók száma : 35642747    


Honlapkeszites

Közbeszerzési Hatóság: idén több mint 6900 eredményes eljárást folytattak le

Az idén több mint 6900 eredményes közbeszerzési eljárás alapján a megrendelők 3902 milliárd forintnyi szerződést kötöttek - mondta Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság (KH) elnöke.


Hozzátette: Magyarországon a közbeszerzési eljárások idei értékének 94 százaléka, darabszámát tekintve pedig 88 százaléka nyilvános eljárás, rendkívül kevés az úgynevezett zárt körben, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás. Ha az eljárás nyilvános, akkor nagyobb a verseny, többen tudnak pályázni - mondta.     

Rigó Csaba közölte: 2016-ban az egy közbeszerzési eljárásra jutó átlagos ajánlattevők száma 6,19 volt, ez az arány most már eléri a 7,96-ot.     

Arról is beszámolt, hogy a www.kozbeszerzes.hu honlapról letölthető a "napi közbeszerzés" elnevezésű mobil applikáció, amely legalább 10 funkcióval segíti a közbeszerzés szereplőit, így az ajánlatkérőket, a megrendelőket és az ajánlattevőket is. Legújabb szolgáltatásként az alkalmazás már a külföldi tendereket is mutatja, hogy a magyar gazdasági társaságok kellő időben megkapják a szükséges információkat és ezáltal ők is részt tudjanak venni a külföldi tendereken - ismertette a szervezet elnöke.

MTI - Kanizsa2017-09-19 05:15:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble