Ma 2018. március 22. csütörtök,    
Beáta napja van.    
Látogatók száma : 35647885    


Honlapkeszites

Hamarosan megjelenik a Piarista-iskola kórusainak CD-je

A lemezen elsősorban az egyházi évhez és a nagyobb ünnepekhez kapcsolódó zeneművek lesznek hallhatók.


Még az ősz folyamán megjelenik a lemez, amely az iskola történetében már a harmadik lesz. Az új CD-re 26 zenemű került a Gregoriana Schola, a Mathia Károly Vegyeskar és a Piccolo Kamarakórus előadásában. „Nálam tavaly egy nagyon jó generáció ballagott el, és így jött az ötlet, hogy rögzítsük ezt, mielőtt ezek a diákok elmennek, és amúgy a kórus most tényleg nagyon jó formában van. Persze, sok rögzítésünk volt már videón, de mégis egy lemez azért más. A homokkomáromi templomban két napot dolgoztunk, és annyira együtt volt a társaság” - mondta Rácz Andrásné a Piarista-iskola kórusvezetője.

A felvételeken mintegy nyolcvan diák vett részt. „Ezek a gyerekek reggel, a 0. órában jönnek kórusra vagy délután, a 8-9. órában, tehát ez egy külön erőfeszítést is kíván tőlük – de mégis csak kilép ebből az erőfeszítésből, és valami olyasmit csinál, amit nem lehet másként, mint szeretettel és önmagam teljes egészét beleadva” - fogalmazott Nyeste Pál a Piarista-iskola igazgatója.

A CD-n egyszólamú gregorián énekek, valamint vegyeskari művek hallhatók nagy-, illetve kamarakórusi előadásban. A zenei anyag illeszkedik az egyházi év menetéhez és ünnepeihez, de a diákok egy-két világi dalt is felénekeltek a lemezre.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-19 04:52:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble