Ma 2019. április 23. kedd,    
Béla napja van.    
Látogatók száma : 40773893    
Honlapkeszites

Marosvásárhelyen sem akarják a mecsetépítést

A „migránsok iránt érzékenyítő” tréning minapi kanizsai kudarca kapcsán kitekintettünk, másutt hogy vélekednek a kvótáról. Megtudtuk Sebestyén Mihály írásából, amely a Népújság – Maros megye legolvasottabb napilapja – szeptember 14-i számában jelent meg, és a lehetséges, nem is olyan távoli jövőbe repít minket.


Képzeld el, haver, hogy az Európai Menekültügyi Bizottság, mely Brüsszelben működik (remélem, pontosan tálalom az adatokat), úgy dönt, hogy tíz afgán/szír/iraki családot Marosvásárhelynek ajándékoz örökáron. Ideküldi őket mindenféle ígéretekbe és ajánlólevelekbe szépen becsomagolva. Szavatossági idő nincs szavatolva, a hazatérés kizárt. Az érintettek soha nem állították, hogy szándékukban állna.

Egy következő szakaszban, a beköltöztetést követő hatodik évben, erélyesen követelik a városházától, éppen 121 muszlim felnőtt őslakos (!) írja alá a beadványt, hogy a Kossuth – pardony: Kalarásilor – utca nevét változtassák mondjuk Dzsalalabad-Dzsihád-ra. És egyirányúsítsák Bagdad, Teherán vagy Damaszkusz felé. A városháza amúgyis nyitni akart már az Ősi Napkelet felé, hiszen a füstölgő kéményű cukor-, tégla-, szövőgép- és bútorgyárak termékeit ott nagyon jól el lehet sózni. A kombinát füstjét pedig a brit tüdőszanatóriumok felé irányítják. Büntetésből, mert kiléptek a közösségből.

Gyermekeik számára külön osztályokat nyitnak, s ezek lassan olyan népesek lesznek, hogy az akkor még mindig vajúdó római katolikus algimnázium ügyét úgy oldják meg, hogy egyszerűen Ali Akbár-Ibn Szina kádiképző középiskolává nyilvánítják.

A legnagyobb gondot majd a mecsetépítés okozza, mert a minaret tornya magasabb lenne a városházáénál, és ezt mégsem engedheti meg magának egy ilyen fontos géta-dák alapítású municípium. Ezért odaadják nekik az akkor már teljesen kihalt, átalakított volt Knöpfler Vilmos utcai Brăila-zsinagógát. Azt faraghatják hithűvé.

Csupán egyetlen dolgot nem várhatunk el tőlük: hogy hazatérjenek. Erről szó sem lehet. Ugyanis ilyen bőkezű munkaundorítási segélyt sehol nem osztanak Ázsiában.

Bővebben: http://www.e-nepujsag.ro/op/article/k%C3%A9pzeld-el-haver%E2%80%A6

Kanizsa2017-09-16 17:05:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


JEGYZET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble