Ma 2018. április 25. szerda,    
Márk napja van.    
Látogatók száma : 35973904    


Honlapkeszites

A rendőrök sértegetésére ment – most mehet a bíróságra

A munkájukat végző rendőrnőket sértegette az egyik közösségi oldalon az a férfi, aki ellen most emeltek vádat az ügyészek többrendbeli becsületsértés miatt. Nem árt tudni, hogy aki a munkaköre ellátásával kapcsolatban sértegeti a rendvédelmi szervek tagjait, az közvádra – azaz az ügyészség által – üldözendő bűncselekményt követ el. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztük.


S. terhelt 2017. május 25. napján, az esti órákban Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton közlekedett gépkocsival, amikor azt látta, hogy egy civil gépjárműben két rendőrnő tartózkodik, akik közül az egyik a forgalomban részt vevő járműveket fényképezi. A fekete színű, szolgálati gépkocsiban aznap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú rendőrei teljesítettek szolgálatot, akik - többek között - rendszám felismerő technikát alkalmaztak a körözött gépjárművek kiszűrése céljából.

A terhelt még aznap este, 20 óra 02 perckor, majd 20 óra 36 perckor, az egyik közösségi oldal zárt csoportjában – a csoport egyik felhasználójának azon közlésére, mely szerint „az … rendszámú fekete Audi most állt ki a Platán sori szokott helyre” – a következő hozzászólást tette közzé: „és milyen jogon fényképezget a két rendőrk… civil autóból”, „azt is kis kézi fényképezővel csak tudnám milyen jogon? valami baja van állítsa meg az embert, de nem undorító gerinctelen patkány módon a kocsiból fényképezget a két k....”. A két érintett rendőr még ugyanaznap este értesült a történtekről, és másnap feljelentést tettek becsületsértés miatt a bejegyzést író személy ellen. S. terhelt a fenti magatartásával rendvédelmi szerv tagjaival szemben, azok munkakörének ellátásával összefüggésben használt becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket, amely miatt most 2 rendbeli becsületsértés elkövetésével vádolta meg a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Papp Attila2017-09-16 05:11:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble