Ma 2018. március 22. csütörtök,    
Beáta napja van.    
Látogatók száma : 35647928    


Honlapkeszites

Többen is bíráik elé állnak ma Zala megye járásbíróságain

A nagykanizsai, a zalaegerszegi és a keszthelyi járásbíróságokon is „nagyüzem” van a mai napon. Bíráik elé állnak a vádlottak, akik egy alkoholbeteg nőt kihasználva költöztek be annak lakásába, aztán az a terhelt is, akit azzal vádolnak, hogy közel 15 millió forintos kárt okozott a magyar állam költségvetésének. Keszthelyen pedig egy betörőbandának kell számot adnia tetteiről, akik 15 millió forintos kárt okozva fosztogattak Zala megyei ingatlanokat.


A Nagykanizsai Járásbíróságon dr. Horváth Károlyné büntetőtanácsa elé idézték B. Zs.-t és társát, akiket azzal vádolnak, hogy kihasználták egy alkoholbetegséggel küzdő nő függőségét, 700 ezer forintnál is több kárt okozva neki ezzel. A két terhelt 2014 májusában nagykanizsai otthonukba hívták a nőt, s miután több napon keresztül alkohollal itatták, aláírattak vele egy bérleti szerződést, amely szerint a nő határozatlan időre bérbe adja nekik lakását havi 25.000 Ft ellenében. Később állították: egy teljes év díját – 300.000 Ft-ot – oda is adtak neki. A lakásba nem sokkal később bejelentkeztek, majd beköltöztek, a nő pedig édesanyjához kényszerült költözni egy közeli településre. Még ezelőtt egy telefont is vetettek vele, részletre az egyik kanizsai szaküzletben. A vádlottak soha sem fizették sem a telefon részleteit, sem a bérleti díjat és nem egyenlítették ki a közüzemi számlákat sem.

A Zalaegerszegi Járásbíróságon dr. Gaider Bálint büntetőtanácsa dönt ma a költségvetési csalással vádolt H. I. – és társa – sorsáról, aki egy zalai betéti társaság képviselőjeként a 2009. és 2010. években 14.335.625 Ft vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. H. I. ezen túlmenően számlákat állított ki a II.rendű vádlott által képviselt kft. részére, annak ellenére, hogy a bt. a számlákban foglalt szolgáltatásokat a megrendelő kft. felé nem végezte el. A II. rendű vádlott a számlákat a könyvelésben elhelyezte, az adóbevallásokban szerepeltette, annak ellenére, hogy a számlák mögött valós gazdasági teljesítmény nem volt. A valótlan tartalmú bevallások benyújtásával a Magyar Állam költségvetésének 3.066.520 Ft vagyoni hátrányt okozott. H. I. a bt. felszámolásának elrendelését követően a fentiek szerint további számlákat állított ki, amelyeket a II. rendű vádlott társa az adóhatósághoz benyújtott bevallásában szerepeltetett. A Magyar Állam költségvetésének okozott vagyoni hátrány ez esetben 22.188.042 Ft volt. A II. rendű vádlott az általa képviselt kft. nevében, az elvégzett munkáért különböző pénzösszegeket vett fel, majd a kft. tulajdonát képező, rábízott pénzt jogtalanul eltulajdonította. Az okozott kár itt 1.119.363 Ft, mely nem térült meg.

A Keszthelyi Járásbíróságon pedig V. R. és két társa áll dr. Sinkó Vilmos büntetőtanácsa elé, akiket azzal vádolnak, hogy 15 millió forintos kárt okozva fosztogattak különböző, Zala megyei ingatlanokat. A vád szerint a vádlottak 2016 áprilisa és 2016 júliusa között több zalai településen követtek el bűncselekményeket, az abból szerzett értéktárgyakat pedig továbbértékesítették. Volt olyan ingatlan ahonnan pár 10 ezer forint értékben loptak szerszámokat, de olyan is, ahonnét közel 10 milliós zsákmánnyal távoztak.

Papp Attila2017-09-12 10:30:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble