Ma 2017. november 19. vasárnap,    
Erzsébet napja van.    
Látogatók száma : 34534596    


Honlapkeszites

Festetics Vágta

Három település jutott tovább a Nemzeti Vágta budapesti döntőjére a gyenesdiási előfutamról. A Festetics Vágtán 12 település lovasai indultak. A regionális válogatót nyolc éve rendezik a Balaton-parti településen, három éve már kétnapos a rendezvény: a vágtát vasárnap tartják, szombaton pedig a Keszthelyi Helikon Kastélymúzeum szervez lovaglás-történettel kapcsolatos programokat a látogatóknak.


Jól van... Becézte a lovát ez a zsoké a Nemzeti Vágta gyenesdiási előfutama előtt, a Festetics Vágtán. A település színeiben induló Felhő és gazdája már ismerte a terepet. „A fölső kanyarba max. sebességgel bele lehet engedni a lovat, az alsó kanyar az eléggé éles, ott jobban figyelni kell, mert sodródnak kifele a lovak, utána az egyenesben meg már ami a csövön kifér” - vélekedett Németh Viktória.

Az előfutamok legnagyobb esélyesei: Gyenesdiás, Keszthely, valamint Tata és Csemő. Összesen tizenkét település lovasai indultak a versenyen, több megyéből. A lovasok a Festetics család egykori galopp gyakorlópályáján küzdöttek. A család európai hírű lovakat tenyésztett. „A szépsége az egésznek, hogy a karrierjüket ezen a pályán kezdték ezek a lovak, amik utána Európa leghíresebb versenypályáin aratták a győzelmeket” - fogalmazott Varga Zoltán, a Festetics Vágta főszervezője.

A versenyigazgató szerint a Nemzeti Vágta mára a Kárpát-medence legnagyobb lovas rendezvényévé nőtte ki magát. „A Nemzeti Vágta egyik legfőbb értéke az az, hogy a 2008-ban megfogalmazott álmunk, célunk megvalósul, miszerint eljutottunk a határon túli magyarsághoz, és hidakat tudtunk építeni irányukba, leginkább ennek a rendezvénynek és a lovaknak köszönhetően, hiszen az idei évben tartottunk székely, vajdasági, felvidéki és muravidéki vágtát” - tette hozzá Bendes Csaba, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója.

Az idei vágta szeptemberi budapesti döntőjére -esélyeshez méltóan- Csemő, Tata és Gyenesdiás települések jutottak tovább a Festetics Vágtáról.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-22 10:01:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble