Ma 2017. november 19. vasárnap,    
Erzsébet napja van.    
Látogatók száma : 34534604    


Honlapkeszites

Ünnepelt a hétvégén Kisfakos

Ünnepelt a hétvégén Kisfakos, ráadásul duplán: a falunappal egybekötve tartották a 10. Jubileumi Roma Fesztivált.


Annak idején a hagyományápolás és az érdekképviselet szándékával alakult meg a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége. „A fő tevékenység most már nem ez, mással foglalkozunk: képzésekkel, gyerekekkel, de a hagyományokról nem szabad elfeledkezni, ezért a fesztiválunkat megtartjuk minden évben” - mondta Nagy József György, a DRVSZ elnöke.

A fesztivál mellett a városrész ünnepét is a hétvégén tartották a helyiek. A programokra a környező településekről és Nagykanizsáról is ellátogattak érdeklődők. „Óriási jelentősége van a közösségépítésben: én idestova kilencedik éve járok ide, és egyre erősödik, bővül ez a közösség” - vélekedett Jerausek István, a városrész önkormányzati képviselője.

A kisfakosi falunap és a romafesztivál immár évtizedes múltra tekint vissza. „Ahol nincs hagyomány, ott nincs összetartó erő a közösségben. Ahol nem volt hagyományosan egy olyan rendezvény, amely egy-egy ünnep vagy beszélgetés erejéig összehozta volna az embereket, ott az a közösség, ha erős, teremtett magának egy ilyen hagyományt. Kisfakoson ez így történt” - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A rendezvényen főzőversenyt is tartottak, a színpadon pedig egymást váltották a fellépők. A programokon gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek. „Olyan világot élünk, hogy kevés idő jut arra, hogy beszélgessünk egymással. Néha még családon belül is nehezen tudjuk megoldani, mert lótunk-futunk, a szomszédokkal nem nagyon beszélgetünk, hát, most itt az ideje” - mondta Dénes Sándor polgármester.

Augusztus 20. alkalmából a falunapon bemutatták az új kenyeret is, illetve az érdeklődők már láthatták azt az új Krisztus-szobrot, amelyet Csávás Csaba faragott a fakosiaknak.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-22 05:10:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble