Ma 2017. október 21. szombat,    
Orsolya napja van.    
Látogatók száma : 34239151    


Honlapkeszites

Jelentős károkat okozott az éjszakai vihar Zala megyében - Folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán

Óriási széllel csapott le Zala megyére a tegnap esti vihar, jelentős károkat okozva épületekben, elektromos vezetékekben. Jelenleg is dolgoznak a megye hivatásos és önkéntes tűzoltói a károk felszámolásán.


Viharos orkán erejű, helyenként 113 kilométeres széllel érkezett meg a lehűlést okozó vihar megyénkre. Jelentős csapadék nem eset Zala megyére, azonban a szél erőssége miatt egész este munkát adott a tűzoltóknak. A reggeli órákig 184 esetben riasztották a hivatásos és az önkéntes tűzoltókat autókra, járdákra, utakra épületekre dőlt fák eltávolításához. A vihar leginkább Lenti és Zalaegerszeg vonzáskörzetét érintette, így innen érkezett a legtöbb segélykérő hívás is. A több, mint száz kilométeres szél jelentős károkat okozott a vasúti felsővezetékekben és az áramszolgáltatásban is, így az éjszaka során késések voltak a vonatforgalomban Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, valamint jelenleg sincs áram közel 7000 ezer fogyasztónál a megyében.

Személyi sérülés egyetlen esetben sem történt. A szolgáltató szakemberei és a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kanizsa2017-08-11 09:21:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble