Ma 2017. október 21. szombat,    
Orsolya napja van.    
Látogatók száma : 34239189    


Honlapkeszites

Tegnap, ma és mindörökké…maradjatok meg az én szeretetemben!

Jubiláltak a református fiatalok. 10. alkalommal szervezték meg Balatonfenyvesen a Kárpát-Medencei Református Ifjúsági Találkozót.


Amikor Mózes imádkozik, az imádság végén erre az egy mondatra külön figyeljünk oda: „Kezeink munkáját tedd maradandóvá!”, akkor egy kicsit érdekes imádság, mert végül is miért imádkozik? Kezeink munkájáért.

Áhítattal indult minden reggel az idei Kárpát-Medencei Református Ifjúsági Találkozón. Minden délelőtt más-más lelkipásztor prédikációját hallhatták a fiatalok. "Nekem az áhítatok úgy tetszettek, a sok éneklés, mert tényleg ezek úgy vannak összeállítva, hogy rengeteget énekeltünk az áhítatok alatt, és ilyen ifjúsági énekeket nem az énekeskönyvből, és ez az, ami igazából tetszett. És tanultunk új énekeket meg minden. Voltak közben előadások is a reformációról" - mondta Cser Lilla.

A legtöbb fiatal már sokadszorra vett részt az egyhetes táborban, voltak azonban újak is, akik nagy bizakodással érkeztek Balatonfenyvesre. "Felemelő érzés reformátusnak lenni, hiszen egy közösségbe tartozom. És mivel tavaly konfirmáltam, ezért szó szerint már egyháztag vagyok, és szinte minden vasárnap templomba járok, mert ez fontos nekem. - Biztatsz erre másokat? Igen. A baráti körömben is biztatok, meg ha kell, akkor akárkit felbiztatok rá, hogy menjen, mert ez jó dolog" - fogalmazott Riedly Miklós Kristóf.

A jubileumi 10. Kárpát-Medencei Református Ifjúsági Találkozót a „Tegnap, ma és mindörökké…. maradjatok meg az én szeretetemben!” vezérmondat köré csoportosították. "Azért választottuk ezt a két mondatot így összekapcsolva, mert ugye a reformáció 500. évfordulója, a magyar reformáció 450. és a mi táborunk 10. évfordulója ez az esztendő. És szerettük volna egy kicsit a múlt, jelen, jövő kontextusába látni ezeket a dolgokat és eddig talán sikerült is" - hangsúlyozta Révész Csilla a Kárpát-Medencei Református Ifjúsági Találkozó vezetője.

Népét Csóri vajda feljáratta rendbe. Ülést hirdetett a legnagyobb teremben. Jött elöl akasztó, hórihorgas magas cigány.

Az idei találkozóról nem maradhattak el a különféle kulturális előadások sem. Gál Tamás színművész Arany János: A nagyidai cigányok című interaktív színdarabját hozta el. A művész fontosnak érezte, hogy a fiatalok között legyen. "Én is református egyházhoz tartozom, mi is református faluban élünk egy nagyszerű közösségben, ahol Écsi Gyöngyi és Palcsó Attila lelkészházaspár terelgeti a nyájat. Ez egy felvidéki kisfalu Komárom mellett, Hetény, és rendkívül pezseg az élet, és ez első sorban a református egyháznak köszönhető" - nyilatkozta Gál Tamás színművész.

A találkozón idén 300 fiatal vett részt, akik a Kárpát-medence minden pontjáról, Őrvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Vajdaságból és természetesen Magyarországról is érkeztek.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-09 05:22:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble