Ma 2017. október 21. szombat,    
Orsolya napja van.    
Látogatók száma : 34239199    


Honlapkeszites

A Zalai Nemzetközi Művésztelepeken született alkotásokból nyílt kiállítás a HSMK-ban

Hat ország csaknem húsz művésze alkotott egy héten keresztül Zala megyében, a 27. alkalommal megszervezett Zalai Nemzetközi Művésztelepek rendezvényen. A szervezők külföldön élő magyar művészeket hívtak meg, akik hét napon keresztül hét zalai településen alkottak. A művekből csütörtök délután kiállítás nyílt a HSMK-ban.


Különféle stílusirányzatok és alkotási módszerek jellemzik ezeket a műveket. A színesebbnél színesebb alkotásokat az elmúlt héten készítették a Zalába látogató művészek. Volt, aki a hét nap alatt 15 képet készített. Egy biztos, az elkészült alkotásokból kettőt fel kellett ajánlani a szervező Zaláért Egyesületnek. „Van, aki már a kezdetek óta visszajár Zalába. Valószínűleg, hogy szeretik is ezt a térséget, illetve a zalai embereket. Nekünk első sorban az a célunk, hogy a kis közösségünket, minél inkább életben tartsuk, vagy minél szorosabbá fűzzük a kapcsolatokat. Illetve, hogy minél több alkotás maradhasson itt Zalában” - mondta Drávecz-Egyed Enikő, a Zaláért Egyesület ügyvezető elnöke.

A kiállítás megnyitóján Tóth Nándor alpolgármester azt mondta: a zalai művésztelep a korlátozások nélküli szabad művészetet és annak hangulatát, valamint környezetét próbálja előhívni. „A találkozó a művészet pártolása mellett az ide érkező művészek és a támogató zalai kistelepülések közötti együttműködést, barátságot és kikapcsolódást adja hozzá. Bizonyítva azt az ősi igazságot, hogy a művészet összeköt eget és földet, embert és művészetet, országokat és kultúrákat. Közösségeket hoz létre, ahol megszűnik minden határ, minden ismeretlen, ahol megteremtődik a közös nyelv lehetősége” - tette hozzá az alpolgármester.

A művésztelep alkotásait díjazták is, a megnyitón négyen kaptak elismerést. A tárlat a HSMK nyitvatartási idejében, szeptember 4-ig látogatható.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-05 05:37:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble