Ma 2019. április 23. kedd,    
Béla napja van.    
Látogatók száma : 40773813    
Honlapkeszites

Zöld tanulmányút - Nemzetközi projektben vesz részt az IMRO-DDKK

Nagykanizsa öko-szemléletű vállalkozásaival és intézményeivel ismerkedtek a napokban török, görög és litván szakemberek egy nemrég indult projekt keretében, amelyhez az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. is csatlakozott. A kétéves együttműködés célja egy nemzetközi innovációs központ és tudásbázis létrehozása Törökországban.


Az európai, környezettudatos fiatal vállalkozókat és startupokat támogatná az a törökországi székhelyű, nemzetközi innovációs központ és tudásbázis, amelynek létrehozásán török, görög, litván és kanizsai szakemberek – az IMRO-DDKK munkatársai – dolgoznak. A projekt júniusban indult, első lépéseként tanulmányutakon vesznek részt a partnerek. Az első állomás Nagykanizsa volt. Cseke Bencétől, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. külügyi koordinátorától megtudtuk: „Hangsúlyoztam is a törököknek, hogy lehet zöld centert építeni, de mi inkább kékek vagyunk. Ebből is következik, hogy a városnak azt a fajta, hihetetlenül gazdag és színvonalas vízkezelési ipari hátterét próbáltuk bemutatni, amellyel büszkén kiállhatunk a nemzetközi közvélemény elé és egyenes derékkal mondhatjuk azt, hogy mi ebben egyedülállóak vagyunk.”

A vendégek megismerhették a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ tevékenységét, valamint olyan cégeket, mint a Hidrofilt, de jártak a Budapesti Gazdasági Egyetem egerszegi Zöld Kampuszán is. A tanulmányutak célja a tapasztalatcsere – a partnerek ősszel Görögországba, majd Litvániába utaznak.

A kanizsai programot záró sajtótájékoztatón elhangzott: a résztvevők értékes tapasztalatokkal gazdagodtak: pozitívan fogadták például, hogy a magyar „zöld” vállalkozásoknak nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is van életterük. Az Erasmus+ programban támogatott projekt vezetőpartnere Törökország. A Global Environment Organization képviseletében Oğuz Tutal külügyi koordinátor hangsúlyozta: „A projektet két év alatt valósítjuk meg, A tanulmányi utak után a stratégiai tervezés szakaszába lépünk, majd szakmai látogatások következnek képzőintézmények és szakemberek bevonásával.”

A Nemzetközi „Zöld” Vállalkozások Innovációs Központ elsősorban konzultációs-tanácsadói és szakképzési-felnőttképzési tevékenységet folytatna, amit hosszabb távon egész Európára kiterjesztenének a projektpartnerek.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-20 07:43:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble