Ma 2017. október 19. csütörtök,    
Nándor napja van.    
Látogatók száma : 34212261    


Honlapkeszites

Együttműködik a MUISZ és a mozgáskorlátozottak szövetsége az akadálymentes turizmusért

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), eszerint közösen lépnek fel a jövőben a turisztikai szolgáltatások, látnivalók akadálymentesítéséért - jelentette be a két szervezet.


Erdei Bálint, a MUISZ elnöke kiemelte: az akadálymentesített turisztikai helyszínek száma folyamatosan nő, de sok még a megoldásra váró feladat. Példaként említette, hogy a sajtótájékoztató helyszínén, az Országház északi, turistabuszok számára kijelölt parkolójánál kerekesszékkel nem lehet feljutni a Kossuth térre, vagy Látogatóközpontba. A MUISZ a problémát több alkalommal jelezte, de nem történt intézkedés - mondta.     

Erdei Bálint hozzátette: Magyarországon több mint 230 ezer mozgásában korlátozott ember él, Budapestre évente több mint 3 millió turista érkezik, közöttük mozgáskorlátozottak. Az utazási irodák folyamatosan szembesülnek a mozgáskorlátozott turisták nehézségeivel, ahogy a csoportok tagjai között gyakoriak az idős és nehezen járó, vagy akár babakocsival közlekedő vendégek. Szeretnék elérni, hogy a frekventált turisztikai helyszínek mindenki számára megközelíthetőek legyenek - mondta Erdei Bálint. A fejlesztéseket, felújításokat koordinálók figyelmét pedig arra szeretnék felhívni, hogy ezeket a szempontokat nagyobb hangsúllyal vegyék figyelembe a munkák tervezése során.     

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke szerint Magyarországon még mindig nem figyelnek eléggé a mozgássérült emberek szempontjaira a turizmusban. Ösztönözni szeretnék a szolgáltatókat, hogy nyissanak a mozgáskorlátozott emberek felé, az akadálymentes környezet és kiszolgálás kialakítása megtérülő befektetés - mondta.     

Az együttműködési megállapodás célja, hogy a fogyatékos emberek jogairól szóló ENSZ-egyezmény értelmében elősegítse a mozgássérült emberek egyenlő esélyű hozzáférését a turizmushoz, szabadidős, rekreációs tevékenységekhez, és erre felhívja a döntéshozók és az ágazat szereplőinek figyelmét. A szervezetek közösen lobbiznak az akadálymentes turizmusért, és a turisztikai látnivalók teljes akadálymentesítéséért - jelentette be.

MTI - Kanizsa2017-07-16 16:00:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble