Ma 2017. október 19. csütörtök,    
Nándor napja van.    
Látogatók száma : 34212157    


Honlapkeszites

Szerdán lesz az első dinoszaurusz nyílt nap, regisztráljunk!

A közeljövőben három napon is lehetőséget nyújt a Magyar Dinoszauruszkutató Expedíció, hogy a Városlődtől északra fekvő iharkúti lelőhelyet Geotúra vagy/és DinoExpressz segítségével megismerjük. Ezen a felületen van lehetőség a regisztrációra a július 19. (szerda) - eső esetén: július 21. (péntek), július 22. (szombat) - eső esetén: július 24. (hétfő) vagy július 28. (péntek) - eső esetén: július 30. (vasárnap) napok valamelyikén. Fontos a mielőbbi és figyelmes regisztráció, ugyanis aki csak az egyik programra regisztrált, az nem jogosítja fel automatikusan a másik programon való részvételre. Így például a sikeres DinoExpressz regisztráció nem biztosítja, hogy lesz helye a Geotúrán is.


Eddig még nem találtak bizonyítható Sauropoda fosszíliákat Európában, Ősi Attilának és kollégáinak azonban sikerült! – számolt be az Origo az angolul megjelent tanulmány nyomán.

 

A bánya területe teljesen nyílt terület, tehát nincs sem árnyék, sem fedett menedék. Mivel a legmelegebb napokon nem ritka az 50 fok körüli hőmérséklet a lelőhelyen, ezért kérünk mindenkit, hogy naptejet, fejfedőt és kellő mennyiségű vizet hozzon magával a túrára! Az extrém hőmérséklet és az árnyék hiánya miatt 3 éves kor alatt a túrát kifejezetten nem javasoljuk. A túra egyetlen meredekebb lejtőt foglal magába, ezért erősen javasolt a zárt lábbeli, túracipő használata. Javasolt felszerelés továbbá még az esőkabát, esetleg a túrabot – figyelmeztetnek a vendéglátók.

Kanizsa2017-07-16 12:58:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble