Ma 2019. február 19. kedd,    
Zsuzsanna napja van.    
Látogatók száma : 39942497    
Honlapkeszites

Mindenkinek az a fontos, hogy az ember olvasson

Két nagykanizsai könyvtáros, Benke Dániel és Musztács Krisztián is tartott előadást kollégáiknak a 49. alkalommal megszervezett könyvtárosok vándorgyűlésén, amelynek idén Miskolc adott otthont. A kanizsaiak szerint nem könnyű bekerülni előadónak, ezért nagyon boldogok voltak, hogy felkérték őket erre. Az ország egyik legnagyobb könyvtáros rendezvényét jövőre is megszervezik, a jubileumi 50. vándorgyűlést Keszthelyen rendezik.


Mindenkinek az a fontos, hogy az ember olvasson.... Kollégáik előtt tartottak előadást a Halis István Városi könyvtár munkatársai az elmúlt héten Miskolcon. Benke Dániel és Musztács Krisztián egy tavaly óta működő programot mutattak be a többi könyvtárosnak. A gyakorlati előadás arról szól, hogyan szólítják meg hetente a város iskoláiban a diákokat és miként próbálják velük megszerettetni az olvasást. „Onnét is jött az ötlet, hogy ne felejtsük el, sok olyan gyerek van, akik egyrészt függnek a szüleiktől. Tehát, hogyha ők nem hozzák be a könyvtárba, akkor kimaradnak ebből a szolgáltatásból, de ha mi megyünk a helyszínre, akkor van esélyünk, hogy őket elérjük, és innét jött ez az ötlet és ennek a gyakorlati útmutatóját mutattuk be a vándorgyűlésen” - mondta Benke Dániel könyvtáros.

A vándorgyűlésen emellett egy másik jól működő programot, az élő történelem teaházat is bemutatták a kanizsai könyvtárosok. „Aminek a keretében ilyen filmes, blokkos történelmi témákat beszélünk meg a gyerekekkel. Kicsit ilyen élményszerűen próbáljuk velük megismertetni az egyes témaköröket. Általában kész témákkal készülünk, de most már nagyon sokszor előfordul, hogy az iskolákban a tanárok, mivel megtetszik a dolog, mindig mondják, hogy próbálják beépíteni a saját tanmenetükbe” - fogalmazott Musztács Krisztián könyvtáros.

A könyvtárosok előadása nagyon népszerű volt a 49. vándorgyűlésen, és többen is érdeklődtek a programjaik iránt. Az ország egyik legnagyobb könyvtáros rendezvényét jövőre is megszervezik, a jubileumi 50. vándorgyűlésnek Keszthely ad majd otthont.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-13 05:41:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble