Ma 2018. szeptember 22. szombat,    
Móric napja van.    
Látogatók száma : 37652936    
Honlapkeszites

Véget ért a kertszemlék első fordulója

Megnézte "A legszebb konyhakertek" - Magyarország legszebb konyhakertjei országos versenyre benevezett 55 kanizsai kertet a helyi zsűri.


„Én nem tudom, milyen lehet a talaj, ez két éve lett trágyázva, de meg kell karózni a burgonyát.” Salamon József a nem túl nagy terület minden négyzetméterét évről évre kihasználja, a növényeket többségét magról neveli. A versenyre már többször nevezett. „Az első évben volt egy második, egy harmadik helyem. Utána volt még egy második, a következő évben pedig volt egy első helyezésem. És így mindig jött az ötlet, hogy még szebbé tegyük. Tavaly volt egy országos első helyem is, és akkor azt gondoltam, még egy évet megpróbálok. Ötleteket szerzek az internetről, szóbeszédből, a család segít ezekben a dolgokban. A munkában nem kell hogy segítsenek, mert ha jön a vőm, nem engedek neki se hozzányúlni, senkinek. Ezt csak én – mondta el Salamon József.

A hatfős zsűri ma fejezte be a helyi szemle első fordulóját. Az ítészek három hét alatt 55 kertet, illetve birtokot látogattak végig. „Azt állapítottuk meg, hogy a kanizsai kertek a nagy szárazság ellenére is ugyanolyan szépek, vagy talán még szebbek is, mint tavaly. Nagyon sok új versenyző is jelentkezett a korábbi évekhez képest, és ezt pozitív eredménynek tartjuk. Elment a verseny híre, sok ember úgy van vele, hogy a saját kertjének szépségét igyekszik bemutatni nemcsak a szomszédjának, az utcabelieknek, hanem a város széles nézőközönségének is” - fogalmazott Dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.

A szemle második fordulóját két hét múlva kezdik meg a zsűritagok.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-05 04:57:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble