Ma 2017. október 21. szombat,    
Orsolya napja van.    
Látogatók száma : 34239183    


Honlapkeszites

DK: Két éves ígéretek

Pontosan két évvel ezelőtt, 2015. június 23-án járt Orbán Viktor Nagykanizsán, és halmozta el ígéreteivel a várost. Sokan úgy remélték akkor, hogy hónapokon belül elindulhatnak az első beruházások a Modern Városok program részeként. Mára azonban bebizonyosodott, hogy nemhogy hónapokon belül, két év alatt sem sikerült egy beruházást sem megindítani az ígért fejlesztésekből - jelentette ki Horváth Jácint a Demokratikus Koalíció nagykanizsai önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.


Sportcsarnok, versenyuszoda, déli elkerülő út, konferencia-központ az Erzsébet-téren, ferences kolostor rekonstrukciója. Többek között ezek a kanizsai ígéretek hangzottak el két évvel ezelőtt. A látogatás kapcsán kiadott sajtóközleményünkben fejeztük ki reményünket, hogy az elképzelések megvalósítása nem a legutóbbi belváros-rekonstrukciós projekt tempójában halad majd. Úgy tűnik azonban, hogy a kanizsai városvezetés nem képes túllépni saját árnyékán - mondta az önkormányzati képviselő.

Egyik projekt építkezése sem kezdődött el, sőt, még engedélyezési tervdokumentációval sem rendelkeznek. Nagykanizsa a hangzatos sikerpropaganda ellenére egyáltalán nem teljesít jobban. Emellett más megyei jogú városokban már javában folynak a beígért építkezések.

Tragikus ez a tény annak függvényében is, hogy a napokban publikált kimutatások szerint a város az egyik legkevesebb uniós forrást használja fel a megyei jogú városok közül. Beigazolódott, hogy az ígéretek mögött nem volt valódi előkészített projekt, sőt, még ezek előkészítése is komoly problémát okoz a város vezetőinek. Ami egy esetben talán nem is baj: az új sportuszoda helyszínéül szerintünk a Sétakert helyett alkalmasabb lenne a leendő sportcsarnok melletti terület, így esetleg még van remény a változtatásra - zárta mondandóját a DK helyi képviselője.

Kanizsa2017-06-23 13:08:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble