Ma 2017. október 22. vasárnap,    
Előd napja van.    
Látogatók száma : 34243646    


Honlapkeszites

Labdarúgó osztályozó után: számolgatás a szalmaszálért

Az UFC Nagykanizsa együttese a 2-0-s hazai győzelme ellenére a labdarúgó NB III-ért megvívott osztályozós párharcban 4-3-mal alulmaradt a Makói FC ellen, ugyanakkor a kanizsaiak még bízhatnak egy halvány reménysugárban a harmadik vonallal kapcsolatban.

Különböző számítások alapján, ha esetleg az NB III-as mezőny listáját fel kellene tölteni még akár a nagykanizsaiak is érdekeltek lehetnek, ezért is koncentrálnak erre a dél-zalaiak.

- Az biztos, hogy a papírjaink a döntést hozó grémium előtt vannak úgymond az NB III-as indulási szándékunkról, tehát ezzel kapcsolatosan elképzeléseink változatlanok - felelte megkeresésünkre Gombos Zsolt, az UFC vezetőedzője, egyben szakmai igazgatója. - Mindenesetre annak ismeretében, hogy egy téttel bíró meccs, mint amilyen a Makó elleni osztályozó is volt, ennyi embert megmozgatott a dél-zalai városban, nem is tehetünk mást, mint hogy bizakodunk, hátha... Bebizonyosodott, Nagykanizsán szükség van az NB-s futballra.


Itt tartottunk a beszélgetésben, amikor a klub technikai vezetői feladatait ellátó Németh Ferenc a beszélgetésbe bekapcsolódott.
- Jelenleg az a számítás van érvényben, mely szerint összesített eredménysort néznek a döntnökök, vagyis a megyei eredménysorunkhoz adhatják hozzá az osztályozós mérkőzéseinket - fogalmazott a klub operatív munkájában is résztvevő tréner. - A szisztéma lényege, hogy elsőként megyést, aztán volt NB III-ast, majd megint megyést, illetve ismét ex-NB III-ast kérnének fel, ahogy mennek előre a sorban. Hétfő 12 óráig ugyanakkor még nem voltunk olyan ismeretnek a birtokában, mely szerint lennének visszalépők és a helyükre szükségesek lennének beugrók. hangsúlyozom, hétfő délig volt ez a helyzet...

Ha egy kicsit számolunk, egy bizonyos számítási elv szerint, vagyis ha csak az osztályozó számítana, a vesztesek között a Nagykanizsa megelőzné a Balassagyarmatot (0), a Balatonlellét (0) és a Körmendet (1) is, hiszen van papíron három pontja... Ehhez azonban, ahogy azt hallhattuk, jön még a megyés eredménysor hozzáadása, százalékosan a Körmend (95,5 százalék), a 'Gyarmat (91,6) nagyon jól áll, a Lelle (84,4) talán kevésbé, míg az Kanizsa a pontok 85,7 százalékát szerezte meg Zalában...

P.L.2017-06-19 13:34:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble