Ma 2019. február 21. csütörtök,    
Eleonóra napja van.    
Látogatók száma : 39965456    
Honlapkeszites

Fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességűek ismerkedhettek meg álmaik munkájával

Valóra váltak az álmok. A Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! című országos program részeként Nagykanizsán is több megváltozott munkaképességű, vagy fogyatékossággal élő ember próbálhatta ki magát egy-egy szakmában. A program célja, hogy összekapcsolja egy napra a fogyatékkal élőket, a munkaerőpiaci szolgáltatókat, és a munkáltatókat. A szervezők szerint az integrációt és a befogadást legjobban a személyes találkozások szolgálják.


Az újraélesztést gyakorolja Panyi Gábor a nagykanizsai mentőállomáson. A fiatalembert már korábban is vonzotta a mentősök élete. Kérdésünkre elárulta: „Zalaapátiból érkeztem, ott egy szociális otthonnak vagyok a lakója. Hogy miért pont a mentők? Az ő munkásságuk, amely számomra nagyon szimpatikus, az ő segítőkészségük, az ő világhoz, élethez való hozzáállásuk - talán ez az, ami engem emberi oldalról megfogott az utóbbi időszakban.”

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! napon a fogyatékos, vagy megváltozott munkaképességű résztvevők megismerkedhetnek egy őket érdeklő munkahellyel. Ennek során testközelből figyelhetik meg a mindennapi tevékenységeket. Gábornak nemcsak a mentőautót és annak felszerelését mutatták meg, hanem a mentősök mindennapjairól is meséltek. Vincze Luca vezető mentőtiszt elmondta: „Nagy örömmel vettük a felkérést, hogy egy álmot válthassunk valóra azzal, hogy a mai napon tudtuk őt fogadni és körbevezetni a nagykanizsai mentőállomáson. Kicsit betekintést tudott nyerni a mindennapjainkba, a mentődolgozókkal beszélgetve kicsit meg tudott ismerkedni ezzel a világgal. Az ő álmának valóra váltása nagy öröm számunkra, és mindig feltölt bennünket az ilyen dolog, amikor így is tudunk valakin segíteni, és nem csak a baleseteknél és a rosszulléteknél.”

A nagykanizsai állatmenhelyen is volt vendég a programnak köszönhetően. „Szeretem az állatokat, nem szeretem, ha a kóbor kutyák az utcán vannak. Gondozni őket, takarítani a helyüket, nekem ez az álmom” – Kalányos Ferenc álma egy fél napra teljesült. „Egy értelmi fogyatékkal élő emberről van szó, egy lakóotthonban él itt a térségben. Ő például egy tökéletesen olyan jelölt, aki nagyon örült a lehetőségnek, hogy ebben a programban részt vehet, és megismerheti az állatmenhelyen dolgozók munkáját” – mondta el Híradónknak Hegedűs Béni, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület területi vezetője. Zalában összesen 11 megváltozott munkaképességű, vagy fogyatékkal élő embert ismertettek meg testközelből az álommunkájával.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-06-01 05:37:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble