Ma 2017. október 21. szombat,    
Orsolya napja van.    
Látogatók száma : 34239172    


Honlapkeszites

Ki fizesse a szállítást?

Mint egy liget!, gondolja magában az ember, ha leszáll a 8-as helyi járatról Ligetvárosban. A jó érzést csak erősíti benne, ha az ütött-kopott régi, szürke házak helyén szinte egy lakóparkkal találja szemben magát. A kerítéssel körbevett, zárható kiskapuval rendelkező épületek előtt virágokat lenget a szél. Tovább sétálva, egy-egy lakás bejárata fölött a lilaakácok azt sejtetik az idegennel, biztosan jó itt élni.


S mivel nem találtuk otthon azt, akit kerestünk, hogy valamivel elüssük az időt a következő busz indulásáig, sétát tettünk a ligetben. Azonban a látvány hirtelen véget vetett a szép napnak.

Több talicskányi szeméthalomra bukkantunk a lakóépületek között.

Bizonyára a tulajdonosainak sürgős dolga akadhatott szállítás közben, hogy a lim-lomjaikkal nem jutottak el a szeméttelepig…

Nem tudni, a különleges gyűjtemény mióta zavarja az ott lakók életminőségét, s ha nem viteti el valaki, könnyen a patkányok, kígyók és a hamarosan megérkező meztelen csigák ligetévé válhat a környék. A kérdés most már csak az, ki fizesse a révészt, azaz a szállítás költségeit. A város, vagy a környéken lakók? Esetleg – megtalálásuk után – büntetésből azok, akik az illegális kupacot létrehozták?!

Bakonyi Erzsébet

A vizuális rombolás mellett az egészségre is veszélyes… (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Kanizsa Lokálpatrióta Hetilapban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.05.19.2017-05-20 13:26:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SZÓRÓL SZÓRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble