Ma 2017. november 22. szerda,    
Cecília napja van.    
Látogatók száma : 34549447    


Honlapkeszites

Sakk: a tizedik köszöntése

Csütörtök este évzáró bankettjét tartotta az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK NB I-es és NB I B-s sakkcsapata, melynek keretében tulajdonképpen az első osztály bajnokának járó serleg átadására is sor került, de a második számú együttes sem panaszkodhatott, hiszen végül a harmadik helyen zárt.

Az első számű együttes nem mindennapi évadot zárt, hiszen történetében a tizedik bajnoki címet szerezte az NB I-ben, mi több, zsinórban kilencedik elsőségét szerezte.

Az évzáró keretében Cseresnyés Péter államtitkár, Dénes Sándor polgármester, Nádasi Tamás egyesületi elnök, valamint a Magyar Sakkszövetség részéről, Seszták Tamás is külön méltatták az elért eredményeket, melyek egyre inkább a rekordokat ostromolják a hazai sakkéletben.


- Értékeltük természtesen a bajnoki szezont is, egyben a játékosok teljesítményére is lebontva, de előzetesen is csak annyit mondhatok, nagyon nagyot "mentünk" - fogalmazott a Papp Nándor, az első csapat vezetője. - Kiválót produkált Aczél Gergely, aki kilenc meccsen 7,5 pont gyűjtött, százalékosan pedig Gara Tícia játszott parádésan, hiszen nyolc partiból szerzett hét egységet.
Természetesen nem lehet megfeledkezni Bánusz Tamás, Kántor Gergely, Medvegy Zoltán teljesítményéről, de remek mutatói voltak Erdős Viktornak és dr. Flumbort Andrásnak is.
- Ami még figyelemre méltó, hogy a teljes bajnoki szezont lehoztuk öt partivesztéssel, ami a maga nemében szintén egyedülálló. Tavaly ez a szám négy volt, viszont idén jóval erősebb volt a bajnokság. Kiegyensúlyozott volt idén a liga, hiszen a táblázat alsó felén is nagy volt a csata, s a nagyobb küzdelemnek az is a hű tükörlépe, hogy a megszerezhető pontoknak a csapatok jóval kisebb százalékát zsebelték be.
Nem szabad egyébként a második számú egységről sem megfeledkezni, mely a tavalyi NB I B-s bajnoki aranya után tavaly ősszel kissé beragadt, aztán viszont remekül egyenesedett ki és érte oda a dobogó harmadik fokára.

P.L.2017-05-19 12:46:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble