Ma 2017. november 19. vasárnap,    
Erzsébet napja van.    
Látogatók száma : 34537604    


Honlapkeszites

Országszerte idős embereket fosztottak ki

A zalaegerszegi rendőrök három nőt és egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik a sértettek figyelmét elterelve ékszereket és készpénzt loptak el országszerte több városban.


A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság J. Emese 23 éves balatonszabadi, B. Krisztina 36 éves tatabányai, B.-né Cs. Erika Ilona 29 éves hernádi nő és H. Zsolt 32 éves nyáregyházai férfi ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A nyomozás adatai szerint a négy személy az elmúlt egy évben országszerte, több városban tucatnyi idős ember házába ment be, kihasználva segítőkészségüket. A lakók figyelmét a nők elterelték, legtöbbször azt mondták nekik, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak, akit nem találtak otthon, vagy vizet kértek. Ez idő alatt társuk elvitte a házból az ott lakók megtakarított pénzét, valamint ékszereket.

A zalai nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket.

A rendőrök a négy személyt 2017. május 11-én 13 óra 10 perckor Szegeden elfogták, majd előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Zalaegerszegi Járásbíróság 2017. május 14-én elrendelt.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság várja azon személyek jelentkezését, akik sérelmére hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el. Jelentkezzenek személyesen a rendőrkapitányságon (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 45-47.), vagy hívják a 06-92-311-510-es telefonszámot, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívószámok valamelyikén.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság2017-05-18 10:03:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble