Ma 2017. november 19. vasárnap,    
Erzsébet napja van.    
Látogatók száma : 34537671    


Honlapkeszites

Pénzérmék, kitüntetések, jelvények

A Közösségek hete zalai állomásaként nyílt kiállítás. Mini figurák, sőt még pohár- és üvegalátétek is láthatók a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház legújabb kiállításán. A Fürtös György magángyűjteményéből nyílt tárlat a vasárnapig tartó Közösségek hete egyik zalai állomása.


Világkörüli utazásra hívja az érdeklődőket Fürtös György, akinek a gyűjteménye nemcsak földrajzi határokon, hanem több mint 100 éven ível át. A tárlat megnyitóján Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő az ehhez fogható kollekciók eszmei értékét hangsúlyozta. „Minden egyes gyűjteményben a szenvedélyen túl valami más is van: az adott kor bemutatása, egy adott kultúrkör megismerésének a lehetősége” - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A tárlat anyagát Farkas István, a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének kanizsai titkára ajánlotta a megjelentek figyelmébe. „Nagyon elismerésre méltó, és a tablók, tárlók révén látható is, hogy ebben a gyűjtői életútban mennyi munka, szeretet, szenvedély lakozik” - mondta Farkas István az MME Nagykanizsai Csoportjának titkára.

A kiállítás az országos Közösségek hete részeként nyílt meg. A programsorozatot először rendezték meg, szemléletformáló szándékkal: vasárnapig mintegy 900 program hívta, hívja fel a figyelmet a közösségekben rejlő erőre. Fürtös György kiállítása május 26-ig látható a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-13 05:58:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble