Ma 2019. április 19. péntek,    
Emma napja van.    
Látogatók száma : 40723740    
Honlapkeszites

Derbire készülnek a drukkerek is

A város ismét városi focirangadóra készül, hiszen vasárnap 16.30-tól a megyei I. osztályban listavezető UFC Nagykanizsát fogadja a Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE legénysége.


A várakozás mindig nagy egy ilyen párosítás esetén, amelyre az UFC 2-0-s győzelemmel hangolt a Semjénháza ellen, ugyanakkor a Kiskanizsa egy nagy vereségbe szaladt bele (0-6) Gombos Zsolt együttesének legnagyobb riválisa, a második Csács-Nemesapáti SE otthonában. (Tehát, szurkolói fejjel gondolkodva, a Sáskák nem tudott segíteni az élen zajló versenyfutásban az "ufc-seknek", s azt is meg kell jegyeznünk, hogy az UFC Nagykanizsa és a Semjénháza között például mostanság több a közös pont a "játékosvándorlást" tekintve, mint a Kiskanizsával, ettől függetlenül minden bizonnyal sokan lesznek kíváncsiak a kiskanizsai Sporkertben megrendezendő bajnokira.)

Az UFC-nek már csak azért is vigyáznia kell, hiszen éppen a Semjénháza elleni találkozó világított rá arra, hogy képesek kissé álmoskásan kezdeni egy olyan mérkőzést, amelyen egyértelmű esélyesnek számítanak, illetve, ami már fociberkekben számtalanszor elhangzott: a Sáskák pályájának mérete mindig a vendéglátó együttesnek kedvez. Az UFC-ről egyöntetű a vélemény, hogy fizikailagis topon vannak, s játékosai számára az sem lehet probléma, ha az ellenfelet erővel kell bedarálni, ugyanakkor kreatív labdarúgóikról és a gólerős támadóikról sem feledkezhetünk meg.

A derbire a Sáskák szimpatizánsai helyi viszonylatban páratlan eseménnyel készülnek.

- Mivel az UFC a feljutásra igencsak jó eséllyel pályázik, valószínűleg az utolsó városi rangadó lesz a hétvégi, így néhány barátommal úgy gondoltuk, kicsit felrázzuk a helyi szurkolókat - kezdte a kiskanizsai Horváth Botond. - Ezért várunk mindenkit délután fél négyre a Nyírfás Campinghez, ahonnan együtt vonulunk a pályához közös szurkolással és énekléssel. A résztvevők számáról előzetesen nehéz bármit is mondanom, lévén még mi sem tudjuk pontosan, hány embernek keltjük fel az érdeklődését, de szeretnénk, ha minél többen lennénk és egy hamisítatlan futballmeccs hangulata kerekedne a pályán.

Polgár László

Jellemző kép: a Kanizsa támad, a Semjénháza önfeláldozóan védekezik (Fotó: Gergely Szilárd)2017-05-05 10:15:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble