Ma 2017. október 17. kedd,    
Hedvig napja van.    
Látogatók száma : 34177826    


Honlapkeszites

Vádemelések – van dolguk a zalai ügyészeknek

Több büntetőügyben is vádemelésre került sor a minap Zala megyében. A Kanizsa Hetilapot dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a büntetőügyekben történt vádemelések részleteiről.


Gyermekével lopatta volna ki a szajrét az áruházból

K. Katalin terhelt 2016. november 22-én, az esti órákban, 14 éves gyermekével ment vásárolni a keszthelyi Tesco áruházba. A hipermarketben különböző élelmiszereket tett a bevásárlókocsijába, majd az áruház ruházati osztálya felé vette az irányt. Itt avégből, hogy a bevásárlókocsiban lévő élelmiszereket eltulajdonítsa, magához vett egy kabátot, amellyel bement a próbafülkébe. Itt a gyermekének sporttáskájába pakolta a bevásárlókocsijába tett csirkemell filét, szalámit és csokoládét. Miután kijöttek a próbafülkéből, a szabálysértési értéket képviselő termékeket a fiatalkorú gyermeke vitte a sporttáskájában, miközben K. Katalin a saját bevásárló kosarával a pénztár felé igyekezett. Az áruház biztonsági személyzete ekkor az útjukat állta és az áruház irodahelyiségébe kísérte őket. Miután a Keszthelyi Járásbíróság 2017. január hó 28. napján jogerőre emelkedett végzésében tulajdon elleni lopás szabálysértésének kísérlete miatt elmarasztalta a terheltet és fiatalkorú gyermekét is, míg az anyát a Keszthelyi Járási Ügyészség megvádolta szabálysértés elkövetésére rábírásával elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is. 

Trükkel próbálkozott, csalás miatt kell felelnie

Cs. József Károly terhelt 2016. augusztus 22. napjának délelőttjén, álnéven bemutatkozva hívta fel egy Lentiben működő cég alkalmazottját, és valótlanul azt állította, hogy a keszthelyi kórházban bádogos kivitelezési munkákat végzett, és a munkából megmaradt horganyzott lemezeket kedvező áron megvételre kínálta. A megtévesztett sértett vásárlási szándékkal jelent meg ugyanaznap délután a lemezek elszállítása céljából a keszthelyi kórház egyik bejáratánál. Itt a vádlott, ismeretlen társával 280.000,- Ft-ot vett át a sértettől a lemezek vételáraként, majd közölte a sértettel, hogy az áru felpakolásához a teherautóval a kórház egy másik lezárt kapujához kell mennie, melyet őt fognak majd neki kinyitni. Ezt követően a terhelt és ismeretlen társa a kérdéses kapu irányába indultak, majd a kórház területét sietősen elhagyták, és ezt követően a sértett számára elérhetetlenné váltak. Cs. József Károlyt cselekményéért csalás vétségével vádolta meg a Lenti Járási Ügyészség.

Lekésték a pacsai buszt, dühükben összetörtek egy másikat

Közel egymillió forintos kárt okozott egy autóbuszban O. Marcell és H. Adrián Valentin. A fiatalkorú terheltek 2016. február 18. napjának estéjén Zalaapátiban, egy, a Deák Ferenc utcában leállított autóbuszt részint dühükben azért, mert lekésték az utolsó Pacsára induló járatot, részint pedig azért, hogy az autóbuszból pénzhez és egyéb értékekhez jussanak, több helyen feszítővassal, faléccel felfeszítették, szélvédő ablakát kővel betörték, ablaktörlőit, lengőajtóját, elektromos ajtózárját és további üvegtábláit megrongálták. Ezen túlmenően, a magukról megfeledkezett fiatalok felfeszítették az autóbusz kasszáját, készpénzt tulajdonítva el belőle, továbbá eltulajdonították az autóbusz vezetőjének cigarettáját, zsebkését és kézfertőtlenítő szerét is. Az okozott kár a nyomozás során nem térült meg, így O. Marcell és H. Adrián Valentin terhelteket, mint társtetteseket vádolja a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség rongálás bűntettével és lopás vétségével.

Teherautó elé besoroló busz sofőrjét bántalmazta a manőveren feldühödött tehergépkocsi-vezető

S. György terhelt 2016. október 13. napjának reggelén, Zalaegerszegen, a Platán soron a Göcseji út irányába közlekedett kisteherautójával, amikor a Gasparich úti buszmegállóból elinduló helyi járatú autóbusz a terhelt által vezetett tehergépkocsi elé sorolt be. S. György erre úgy reagált, hogy megelőzte a buszt, majd hirtelen bevágott elé, amellyel a busz vezetőjét vészfékezésre kényszerítette. Amikor az egyik kereszteződésben mindkét gépjármű piros jelzést kapott, a buszvezető kiszállt, és oda akart menni a terhelthez, hogy kérdőre vonja, amiért hirtelen fékezésre kényszerítette őt a manőverével. Erre azonban nem kerülhetett sor, mert amikor S. Balázs meglátta azt, hogy a busz sofőrje leszáll a buszról, ő is kiugrott a gépkocsijából, és odament a buszvezetőhöz, akinek a nyakát két kezével megragadta, azt megszorította, miközben folyamatosan szidalmazta. S. Györgyöt tettéért közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Evett, ivott, aludt, de fizetni nem akart érte

B. Tamás terhelt még 2015. június 03. napján érkezett Zalaegerszegre, majd egy motelben szállt meg. A terhelt azzal tévesztette meg a motel, és a motellel egy épületben lévőétterem alkalmazottait, hogy majd a kijelentkezésekor rendezi mind a szállásdíjat, mind pedig az éttermi számlákat. A terhelt összesen három éjszakát tartózkodott a motelben, illetve három napon keresztül étkezett – a reggeli mellett ebédelt és vacsorázott is – az étteremben, végül 2015. június 06. napjának reggelén, kijelentkezés és fizetés nélkül távozott. A meg nem fizetett szállásdíjjal és a rendezetlen éttermi számlával B. Tamás több, mint 50 ezer forintos kárt okozott, amiért csalás vétségével vádolja a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

P. A.2017-04-20 09:59:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble