Ma 2017. november 18. szombat,    
Jenő napja van.    
Látogatók száma : 34532901    


Honlapkeszites

Péter Árpád: Nagyhét

Vesztésre áll a kereszténység Európában, ahol a gyilkosságtól sem visszariadó új honfoglaló, hittérítő hordák vonulnak büszkén. Világszerte pedig ölik a keresztényeket. Így fordulunk a Krisztus utáni 2017. esztendő nagyhetére, és csak abban bízhatunk, ha nem is ennek a végén, de azért belátható időn belül, még e földi létben, jön a (szellemi-lelki-erkölcsi) feltámadás.


Persze, szinte hallom az ateisták – a píszi jegyében: világnézetileg semlegesek – ellenkórusát, hogy akkor beszélgessünk a keresztes hadjáratokról is. Na ja, beszélgessünk. Az utolsó, a nyolcadik, 1272-ben ért véget, tehát a 13. században. Most 2017-et írunk, vagyis a 21. századot tapossuk. A kettő között azért volt némi civilizációs fejlődés – bár ez egyeseken nem látszik… -, vagyis ahogyan az ősember kommunikációját nem hasonlíthatjuk mondjuk Larry Kingéhez, úgy a fegyverek és háborúk (közép)korának megoldásai sem emlékeztethetnek a mai módszerekre, tehát ez az érv kilőve.

De sajnos arra emlékeztetnek.

Miközben Európa az ideözönlő muszlimok kedvéért megtagadja saját hitét, és sorra veszik le, tüntetik el a kereszteket számos helyen, csak azért, hogy az új honfoglalók és hitterjesztők minél komfortosabban érezzék magukat, a világ más tájain tombol a keresztényüldözés nevű iparág. Csak tavaly megközelítőleg kilencvenezer keresztényt öltek meg a hite miatt a Földön, ami pedig azt jelenti, hogy ez a legüldözöttebb vallás a világon. Egy kutatóintézet adatai szerint további félmillió kereszténynek– akik egyelőre még élnek.. - nem adatik meg a lehetőség vallásának szabad gyakorlására.

És akkor vissza a módszerekre. Az új honfoglalók és hitterjesztők a 11-13. századi eszközökkel akarják – előbb megfélemlíteni, majd - elfoglalni Európát. Ölnek. Robbantanak. Azt hiszik, a mi csajaink az otthoni kecskék, hogy őket is csak úgy, bárhol és bármikor.

No és erre mi a „keresztény” Európa válasza? Az, hogy gyertek.

Az önfeladás a szabadosság szárnyalásával kezdődött, s egy ideig azt hihettük, abban csúcsosodott ki, hogy az EU alkotmányából kicenzúrázták a keresztény gyökerekre való utalást 2004-ben, ami pedig fundamentum (lenne). Azóta tudjuk, hálásak lehetnénk, ha csak ennyi történt volna.

Mostanra ugyanis felpörgött az európai önsorsrontó projekt, amelynek stációi tán az antikrisztus közelgő eljövetelét vetítik előre. Mi másnak tudhatnánk be például azt, hogy a brandenburgi tartományi parlamentben a látogatók panaszai miatt levették a feszületet, méghozzá a CDU (tehát a Kereszténydemokrata Unió, Merkel pártja!) frakciótermében. Pontosabban felmágnesezték azt a keresztet, amelyet korábban Ferenc pápa megáldott. Mindezt azért tették, hogy el lehessen dugni, amikor jön a világnézetileg rohadtul kényes vizitorhad. Csak mert őket zavarja.

És az is beszédes, hogy egyáltalán ötletként felmerülhetett a norvég bevándorlási hivatalban arra kötelezni a felekezeteket, takarítsák el keresztjeiket templomaikból, a muszlim menekültek érzékenységére tekintettel. És bár a magyar sajtó egy része ezt megtörtént tényként tálalta, szerencsére eddig nem ment el a skandináv ámokfutás, azt viszont „törvénybe iktatták”, hogy a templomokban, gyülekezeti termekben vallásilag semleges helyiségeket kell kialakítani, mindenféle jelkép nélkül. Az évszázad kérdése: kérhetném én ezt egy mecsetben valahol Keleten?!

Na ugye.

Az meg már csak apró kis semmiség, hogy a Real Madrid (még egyszer: a Real Madrid) címerének csúcsáról leamputálják a kis keresztet, hogy az így nyert logóval ellátott sapkák, pólók, tárgyak – szándékosan nem írom, hogy futballereklyék – az arab világban is árusíthatók legyenek. Az indok a kulturális érzékenység. A címer, a hagyomány, az örökség, nekünk meg Puskás Öcsi, aki feszített anno keresztes mezben – az smafu, hogy csúnyábbat ne írjak.

Közeleg a nagyhét, amelynek végén a böjtös lelkekben idén is – mint minden évben – megtörténik a csoda. A feltámadás. De Isten fantasztikus műveként – gyermekét adta… - már előbb, Krisztus kereszthalálával a megváltás kegyelme árad a világra – azokra is, akik a gyökértelenség és vallástalanság mocsarában dagonyáznak, azokra is, akik leveszik a keresztet, s azokra is, akiknek nincs szemük a látásra – mert vagy vakok, vagy valamilyen ördögi terv részeként úgy tesznek, mintha azok lennének.

Én a gyarló azt mondanám, utóbbiak inkább rohadjanak meg, de szerencsére Isten türelmes, irgalma pedig végtelen. S bár logikai ellentmondás, de szereti a kihívásokat, amiből Európában most éppen van elég.

A kormányzati píár egyébként megkésett projekt: már nem Brüsszelt kell megállítani.

Hanem az antikrisztust. Ő a soros ellenfél.2017-04-08 11:41:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


JEGYZET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble