Ma 2019. március 20. szerda,    
Klaudia napja van.    
Látogatók száma : 40328483    
Honlapkeszites

A kaposvári kórház 40 ápoltja pihenhet a Holnapocska Táborban a húsvéti hétvégén

Az országban egyedülálló módon krónikus beteg gyermekeknek rendeznek tábort Zalaszabarban. A kezdeményezés célja, hogy a kis betegek minél felszabadultabban, élménydús környezetben gyógyulhassanak.


Hasonló körülmények között tölthet el egy hosszú hétvégét a Holnapocska táborban 40 beteg gyermek, akiket a kaposvári kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztályán kezelnek. "Nincs más dolgom, mint megköszönni ezt a lehetőséget. Ez egy új kapcsolat, de bízom benne, hogy a jövőben ezt folytatni tudjuk" A zalaszabari táborba kezelés alatt álló, krónikus beteg fiatalok érkeznek, legtöbbjük ételallergiás, légúti vagy pajzsmirigy betegséggel küzd. A szakemberek szerint jót tesz a gyerekeknek a zalaszabari hosszú hétvége. "A gyerekeknek a saját betegségüknek az elfogadásában, úgy gondolom, hogy nagyon nagy szerepet játszik az, hogy saját közegükben vannak, hogy látják, hogy más betegek is küzdenek ezzel. Tapasztalatot tudnak cserélni, csoportok, barátságok alakulhatnak ki, ami támogatja őket, és nem kirekesztettnek érzik magukat egy egészséges közegben" -mondta el dr. Major Andrea a KMOK Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztály vezetője.

A Holnapocska tábort 2007-ben alapította a Szabadics házaspár azzal a céllal, hogy a kis betegeknek orvosi felügyelettel biztosítsanak kikapcsolódási lehetőséget. "A gyermekek, akik bent voltak egy napra, egy hétre kórházban, de nem hosszú távú kezelést kapnak, azoknak hétvégi élmény során kerüljön pont a kezelés végére. Az egészet úgy éljék meg, hogy be kellett menni a kórházba, kicsit megszúrtak, picit fájt, de tök jó, mert utána elmehettem táborba. És amikor visszamennek majd az iskolába az osztálytársakhoz, a szerelmekhez, a barátokhoz, akkor azt tudják mondani, hogy igen, egy hétig nem voltam, mert kivették a mandulámat, de helyette elmentem egy tök jó táborba" - fogalmazott Szabadics Zoltán a Holnapocska Tábor alapítója.

A kaposvári kórházban ápolt gyerekek gyógyuló hétvégéjét az egyik hazai pénzintézet is támogatja. A Holnapocska Táborban egyébként idén több mint ötszáz gyerek vehet részt ingyen. Kikapcsolódásukat pedig csaknem száz önkéntes, köztük orvosok, egészségügyi dolgozók is segítik.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-02 05:40:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble