Ma 2017. november 18. szombat,    
Jenő napja van.    
Látogatók száma : 34532930    


Honlapkeszites

Péter Árpád: Megsétáltatni a lompost

Javaslom, kössünk össze három dolgot: a 60 éves Római Szerződés kisiklott következményeit, az elsősöknek szóló pornókifestőt és az alsós diákoknak (is) ajánlott dugós szinonima szótárt.S közben figyeljünk a gyerekre is, nehogy anyu nuniját és apu kukiját kezdje színezni a foglalkoztató füzetben - mert, sajnos, akár ez is megtörténhet(ne).


De hogyan kerül a(z olasz) csizma az asztalra, avagy mi köze van mondjuk Robert Schumannak, a mai unió egyik alapító atyjának – bár a Római Szerződést nem ő írta alá francia részről, hisz’ akkor már rég nem volt miniszterelnök – ahhoz, hogy valaki a mai magyar honban töcsköl, beküldi a macit a málnásba, illetve megsétáltatja a lompost? Nos, aki a semmit jelölné meg válaszként, az nyerne Majkától egy kisebb összeget, ha nem is az 50 milliót.

De a Schumant követő (nyugat-)európai politikusnemzedékeknek már annál több a bűne. Az öltönyös – s idővel tűsarkas – európai mainstream kissé túllőtt a célon, aminek egyik következménye a szabadság nevében megalkotott diktatúra lett, amelyben mára az is elfogadott, hogy aki anno öltönyt hordott, titokban vagy akár nem is annyira titokban simán felveszi a tűsarkú cipellőt, s Hamupipőkeként várja a hercegét egy döccintésre. A gender jelenség meg már csak hab a tortán, főleg, hogy sok helyütt teljesen természetesnek veszik, hogy a gyerekek (is) nemet válthatnak, ha úgy akarják. Vagyis az épp a pubertásba lépő Gustav minden gond nélkül lehet másnaptól Hanna (a svéd keresztnevek nem véletlenek).

Szóval,értékvákuummá züllött az egykoron magasztos európai együttműködés eszménye, mert egyesek a nemzetek Európája helyett az Európai Egyesült Államok megalkotásán munkálkodnak, igyekezvén eltörölni minden hagyományt, értéket, történelmi vallást (verik s veszik is le a kereszteket szerte Európában számos helyen), s mindezek helyébe a gyökértelen nihilizmust ajánlják-kényszerítik társadalmi szervezőerőként a nemzetállamokra.

És innen már csak egy lépés, hogy megjelenhetett Magyarországon az általános iskolába járó serdületlen tisztáknak is ajánlott Szinonima Szótár Diákoknak című kiadvány, amely olyan szócikkeket tartalmaz – elnézést kérek, próbálom finoman -, mint a „b@..ás” és a „b@..ik”, megannyi izgalmas rokonszóval körbeírva, amelyekből kicsit elébb már olvashattak tán még nyomdafestéket tűrő citátumokat. Higgyék el, a teljes listából egy-kettő még a sokat látott, született kaszanovákat is meglepné,nemhogy a 6-10 év közötti korosztályt. Amúgy a kötet iskolai segédanyag, tehát nem kötelező, de lajstromba vett, elfogadott, lehet, ajánlott is.

S hogy a még romlatlanok tényleg korán felnőjenek, jött az elsősöknek gyártott Házi feladatok-sorozat remekműve, a Nem a gólya… című színező füzet, amelyben anyu és apu – na, jó, jöjjön még néhány finomabb szinonima az előző kiadványból – több képen is dug, kamatyol, toszik és kettyint, hogy az erősebb kifejezéseket már tényleg ne idézzem. A következő lépés a szellemi-erkölcsi züllés útján akár az is lehetne, hogy az óvodai felvételi egyik feltétele lesz, hogy a gyerek legalább két pózt tudjon valamelyik hardcorepornó alkotásból, nemétől függetlenül női és férfi szerepben is.

Nem a felvilágosítással van a baj, hanem a móddal és az „időzítéssel”, mert ez bizony – írják a pszichológusok -, súlyos károkat okozhat a gyermeklélekben.A sérült lurkóból pedig sérült felnőtt lesz, ebből a sokaságból pedig sérült nemzet, amely immunitását vesztve felolvad a nemzeti zsinórmérték nélküli Európában. Kétségünk ne legyen: vannak olyanok, akiknek ez a célja, nemcsak a Lajtán túl, hanem itthon is.

Ha csak e két nyomdai mellékterméket nézzük, okkal kiáltunk cenzorért, és joggal vonnánk felelősségre azokat, akik a szellemet kiengedték a palackból. Akik Európát ide navigálták. Akik hagyták – sőt: ösztönözték -, hogy így legyen. Sajnos, a romlás virágai már nyílnak itthon is, a szótár és a színező csak két kiragadott példa, a sort, akár a szennymédia fősodrából, hosszan sorolhatnánk.

A pornókifestő eredetije egyébként 1975-ben született Dániában, kár, hogy a kiadó ahhoz nyúlt, s nem mondjuk az 1971-es, itthon több kiadást is megélt Sehány éves kislány című rajzos, ízléses, meseszerű felvilágosító könyvet adaptálta, mert lám, van (volt…) azért jó példa is ebben a műfajban.

Sovány vigasz, hogy a foglalkoztató füzetet, a szülői felháborodás miatt, a kiadó a minap visszavonta, s állítólag bezúzatta a megmaradt példányokat. De kétségünk ne legyen: lesz mááásik! Feltéve, ha beletörődünk, ha hagyjuk – veszni hitünket, tartásunkat, szüleinktől, nagyszüleinktől örökölt életünket.

A normális Európa – amely igenis érték keresztény gyökereivel, kultúrájával, sokszínű nemzeti hagyományaival – végnapjait éli, össze kéne hívni egy válságtanácskozást. Egy kupaktanácsot.

A feladat azonban nem a kupakolás, azzal ráérünk később is.2017-04-01 17:35:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SZÓRÓL SZÓRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble