Ma 2017. november 19. vasárnap,    
Erzsébet napja van.    
Látogatók száma : 34536306    


Honlapkeszites

Ötödször rendeztek futamot az Országfutás részeként Zalakaroson

A fürdőváros már az első alkalommal csatlakozott a programhoz, azóta a város életének szerves része lett a 48-as hősök emléke előtt tisztelgő sportrendezvény. Most hétvégén is sokan vállalták, hogy hozzájáruljanak az országosan összesített eredményhez.


Az ötödik Országfutás zalakarosi résztvevőit egészséges italokkal és falatokkal várták a rajtnál. Az akció két éve indult, a cél az ország határhosszának közös teljesítése volt. Azóta márciusban és októberben is országszerte megszervezik a futást. „Az Országfutás tulajdonképpen egy tömegrendezvény, nincs futóverseny, nincs tétje, nem számít az idő, egy jókedvű mozgást jelent -legalábbis számunkra- az országfutás. Természetesen van benne kihívás, hiszen mindig szeretnénk rekordokat megdönteni, de egy jókedvű együttmozgást jelent” - mondta Szabadicsné Madaras Katalin, a Zalakarosi Futrinkák Baráti Kör tagja.

Egyre többen neveztek az eseményre országszerte, Zalakaros már az első alkalommal csatlakozott. Nemcsak a sportérték miatt, hanem mert a közös futás egyfajta tisztelgést jelent a 48-as hősök emléke előtt. „Úgy gondolom, hogy azok az emberek, akik a szellemiségükben gondoltak 1848 hőseire, és most tesznek az egészséges életmóddal, a futással az egészségükért, a kettőt összekapcsolva igazából egészséges szellemet és testet hoznak létre, és ez igazából -mint fürdővárosnak-, ez a mi célunk” - hangsúlyozta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Minden Országfutásra benépesül a parkoló, nagyon sokan érkeznek a környező településekről, elsősorban Nagykanizsáról, de máshonnan is. Pontban tíz órakor indult a több mint félszáz futó, hogy teljesítse a két táv valamelyikét. Két és fél, illetve öt kilométert futhattak a fürdőváros ligetes részein. Alig titkolt vágy volt, hogy részesei legyenek egy rekordnak, ugyanis a legutóbbi Országfutáson a résztvevők száma alig néhány tucattal maradt el a tízezertől, a teljesített táv pedig a 100 000 kilométertől. A célba érkezés után a résztvevők emléklapot kaptak, eredményüket pedig összesítették. Zalakaros 250 kilométerrel járult hozzá az 5. Országfutáshoz.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-21 05:32:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble